Her gjentar Shabana «Krekar-løftet» på Max Hermansen

Midt under Pegida-demonstrasjon. - Krekar var lettere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/TØNSBERG (Dagbladet): I dag gjentok den anti-islamske Pegida-bevegelsen sin demonstrasjon i sentrum av Oslo, slik de har varslet at de vil gjøre hver mandag framover.

Omtrent 60-70 personer møtte opp for å representere Pegida. Og som under forrige Pegida-marsj for sju dager siden holdt Nye SOS Rasisme og Blitz sine motdemonstrasjoner.

Også i Tønsberg marsjerte Pegida; der møtte 20-30 personer.

Disse marsjene er motivert av Pegida i Tyskland, hvor bevegelsen har klart å samle flere titalls tusen i gatene i Dresden.

- Vil vise kjærlighet Før kveldens Pegida-marsj utenfor Oslo rådhus startet, holdt den norsk-pakistanske komikeren og spaltisten Shabana Rehman en planlagt ikke-vold-markering.

Rehman begynte sin taletid med å holde en lengre appell, før Pegidas talsmann i Norge, Max Hermansen, ble løftet av Rehman, slik mulla Krekar ble løftet, tilbake i 2004. Noe Krekar ikke likte i særlig stor grad.- Vi ønsker å vise kjærlighet, og vi ønsker å jobbe for en felles forståelse, fortalte Shabana Rehman til de frammøtte.

Mot slutten av talen fikk hun Pegida-demonstrantene til å rope «Vi elsker homofile! Vi elsker muslimer!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.