Her gjør han «Kim-back»

Nye bilder av Kim Jong-un tilbakeviser sørkoreanske påstander om koma.

TILBAKE: Kim Jong-un var i går tilbake som leder i Pyongyang etter at et har vært spekulasjoner om at han var i koma. Foto: Korean Central News Agency/AP/NTB Scanpix.
TILBAKE: Kim Jong-un var i går tilbake som leder i Pyongyang etter at et har vært spekulasjoner om at han var i koma. Foto: Korean Central News Agency/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nordkoreanske regimet offentliggjorde i dag bilder av Kim Jong-un fra et utvidet hastemøte i Nord-Koreas kommunistparti i hovedstaden Pyongyang, skriver det statlige nettstedet Korean Central News Agency (KCNA).

Kim Jong-un ikke i koma

Dette motbeviser påstanden fra den sørkoreanske diplomaten Chang Song-min, som for noen dager siden uttalte at Kim Jong-un var i koma, og at søsteren Kim Yo-jong sto klar til å overta makten.

- Det er lange tradisjoner for at slike rykter oppstår i eksilmiljøet i Sør-Korea. Det er flere kilder til informasjon og vi har jo også tidligere sett at det spres informasjon om helsetilstanden til Kim Jong-un, sier historiker og Asia-forsker Stein Tønnesson ved Institutt for fredsforskning (PRIO).

Han mener at det er flere motiver for å spre slike rykter, og at de i de fleste tilfellene har blitt tilbakevist.

Vil ha oppmerksomhet

- Det handler om å spre et ufordelaktig uriktig bilde av et vaklende Nord-Korea, og for mange av kildene er det for å få oppmerksomhet i internasjonale medier, sier Stein Tønnesson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer