Her gjør Hellas' ferske finansminister en skikkelig nybegynnertabbe

Hadde sitt første euromøte.

NYBEGYNNERTABBE: Å hilse på eurosjef Jeroen Dijsselbloem (til venstre) var ingen tabbe, men å vise fram sine håndskrevne skriblerier før møtet var en skikkelig nybegynnertabbe begått av Euklid Tsakalotos. Foto: John Thys / AFP
NYBEGYNNERTABBE: Å hilse på eurosjef Jeroen Dijsselbloem (til venstre) var ingen tabbe, men å vise fram sine håndskrevne skriblerier før møtet var en skikkelig nybegynnertabbe begått av Euklid Tsakalotos. Foto: John Thys / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kveld er alle eurotoppene samlet i Brussel for å diskutere Hellas' økonomiske krise i et hastemøte.

Det er også den ferske finansministeren i Hellas, Euklid Tsakalotos, og hans uerfarenhet fikk alle bevitne.

Da han poserte foran presse og blits, viste han gladelig og uvitende fram sine håndskrevne notater som antakelig i hall hast var skriblet ned på hotellpapir. Over skribleriene står det nemlig «The Hotel».

Vanskelig jobb Den ferske finansministeren har fått en vanskelig jobb, og har kanskje ikke altfor god tid til å tenke gjennom alle sine utsagn og taler. Han må nemlig rydde opp i rotet til Yanis Varoufakis, som tross nei-flertall forlot posten på mandag.

Det har stormet på Twitter siden bildet ble publisert, men få har klart å tyde hva den ferske ministeren hadde planlagt å si i sin tale.

Hellas hadde ikke med seg noe skriftlig forslag til avtale med kreditorene til hastemøtet i eurogruppa i Brussel tirsdag, meldte NTB tirsdag ettermiddag.

Muntlige innspill Grekerne la fram innspillene sine muntlig. Norsk økonom mener at EU nå ikke ville høre på mer tull fra Hellas. I forhandlingene skal Hellas ha lagt frem et nytt forslag til avtale, med forbedringer fra forrige helg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.