NYBEGYNNERTABBE: Å hilse på eurosjef Jeroen Dijsselbloem (til venstre) var ingen tabbe, men å vise fram sine håndskrevne skriblerier før møtet var en skikkelig nybegynnertabbe begått av Euklid Tsakalotos. Foto: John Thys / AFP
NYBEGYNNERTABBE: Å hilse på eurosjef Jeroen Dijsselbloem (til venstre) var ingen tabbe, men å vise fram sine håndskrevne skriblerier før møtet var en skikkelig nybegynnertabbe begått av Euklid Tsakalotos. Foto: John Thys / AFPVis mer

Her gjør Hellas' ferske finansminister en skikkelig nybegynnertabbe

Hadde sitt første euromøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld er alle eurotoppene samlet i Brussel for å diskutere Hellas' økonomiske krise i et hastemøte.

Det er også den ferske finansministeren i Hellas, Euklid Tsakalotos, og hans uerfarenhet fikk alle bevitne.

Da han poserte foran presse og blits, viste han gladelig og uvitende fram sine håndskrevne notater som antakelig i hall hast var skriblet ned på hotellpapir. Over skribleriene står det nemlig «The Hotel».

Vanskelig jobb Den ferske finansministeren har fått en vanskelig jobb, og har kanskje ikke altfor god tid til å tenke gjennom alle sine utsagn og taler. Han må nemlig rydde opp i rotet til Yanis Varoufakis, som tross nei-flertall forlot posten på mandag.

Det har stormet på Twitter siden bildet ble publisert, men få har klart å tyde hva den ferske ministeren hadde planlagt å si i sin tale.

Hellas hadde ikke med seg noe skriftlig forslag til avtale med kreditorene til hastemøtet i eurogruppa i Brussel tirsdag, meldte NTB tirsdag ettermiddag.

Muntlige innspill Grekerne la fram innspillene sine muntlig. Norsk økonom mener at EU nå ikke ville høre på mer tull fra Hellas. I forhandlingene skal Hellas ha lagt frem et nytt forslag til avtale, med forbedringer fra forrige helg.

Forslagene den greske regjeringen la fram for kreditorene sist uke for å få flere lån, står fortsatt, men noen «forbedringer er gjort», sier den greske tjenstemannen, ifølge NTB.

Angela Merkel uttalte likevel før møtet at dette ikke la grobunn for nye forhandlinger om ny avtale med Hellas.

Disse forslagene inkluderer reformer, finansiering, investeringsprogram og gjeldsordninger, sier tjenestemannen, som ønsket å være anonym, sier tjenestemannen.

Nye forhandlinger onsdag Hellas skal levere et formelt forslag til ny avtale med kreditorene på onsdag, opplyser eurosjef Jeroen Dijsselbloem.

Eurotoppene skal ha sagt til Hellas under hastemøtet tirsdag at landet ikke kan vente seg noen gjeldslette i nær framtid, ifølge The Guardian.

Les mer om Hellas' økonomiske krise her.

KAN DU SE HVA SOM STÅR? Det har stormet på Twitter, og flere lurer på hva som står i notatene til Euklid Tsakalotos. Men de er vanskelige å tyde. Foto: John Thys / AFP / NTB Scanpix
KAN DU SE HVA SOM STÅR? Det har stormet på Twitter, og flere lurer på hva som står i notatene til Euklid Tsakalotos. Men de er vanskelige å tyde. Foto: John Thys / AFP / NTB Scanpix Vis mer