Her gjør noen av verdens mest sjeldne gorillaer sin kameradebut

Kamerafeller fanget spektakulære bilder i Kamerun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I grenseområdet mellom Kamerun og Nigeria bor en av verdens mest utrydningstruede gorilla-arter. Cross River-gorillaen er blant de mest sjeldne vi har, men det er ikke mange glimt mennesker har fått av den sjenerte gorillaen.

Gorillaene holder seg nemlig for seg selv, og er svært sky. De holder til i fjellområdet mellom Kamerun og Nigeria og vi vet svært lite om hvordan de lever.

Videoen du kan se over kan gi mange svar. Fire kamerafeller fanget nemlig åtte gorillaer på film, for første gang noensinne ifølge Wildlife Conservation Society, organisasjonen som sto bak kamerafellene.

Åtte gorillaer - Man kan studere disse dyra i flere år uten å få så mye som et glimt av dem, langt mindre noe som dette, sier Christopher Jameson i WCS.

De åtte gorillaene lever sine liv som normalt foran kameraet, uvitende om at de blir filmet og seinere studert over hele verden.

En av gorillaene viser også fram løpe- og skrikeferdighetene i en herlig sekvens du kan se helt i starten av videoen over.

- Et første, pirrende glimt Man antar at det finnes rundt 250-300 forskjellige Cross River-gorillaer igjen i verden. Arten har status som kritisk utrydningstruet. Habitatet deres ødelegges av mennesker, og gorillaene jaktes også på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer