Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her gjør Taliban seg klare til å drepe prins Harry

Taliban legger ut video om angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden slo Taliban til mot Camp Bastion, basen der den engelske prins Harry (28) er utstasjonert. I angrepet ble to amerikanske soldater drept og flere andre soldater skadet i det fire timer lange angrepet. Angriperne brukte granatkastere, raketter og automatvåpen.

Planlegger angrepet
Nå har de lagt ut videoen som beskriver hvordan de skal angripe Camp Bastion. På videoen kan man se hvordan kommandanten i detalj gjennomgår hvordan de skal angripe basen.

Videoen begynner med at en kommandant klipper opp et metallgjerde med avbiter, mens de andre soldatene står og ser på. Deretter løper alle soldatene gjennom hullet i gjerdet.

Så vises en gruppe væpnede menn i et rom. Fremst står en kommandant med Koranen i den ene handa og en AK-47 i den andre handa.

Ifølge nyhetsbyrået Ap sier han følgende:

«De ser at de vantro har gått til angrep på religionen vår. De har fornærmet islam, de har laget en karikatur av profeten vår. De har gjort seg skyldige i mange stygge handlingerr mot muslimene. De har sendt muslimer i fengsel og har gjort alle typer kriminelle handlinger mot de. De har fornærma og ødelagt moskeer og religiøse skoler».

Siste del av videoen viser en taliban-leder som går gjennom strategien for angrepet. På en hvit tavle på veggen henger det en detaljert tegning over hvordan basen ser ut fra innsiden. Med en stokk viser han hvor flyene er parkert inne på basen og hvor selvmordbomberenne skal utløse de dødelige bombene.

Angrepet fant sted den 14. september og prins Harry ble ikke skadet under angrepet.

Prins Harry var ute av basen på tidspunktet angrepet fant sted, og deltok derfor ikke selv i kamphandlingene.

Nå hevder talsmenn for Taliban-militsen at trente selvmordsbombere fra England har reist til Afghanistan for å ta livet av prinsen.

- Vi har tusenvis av krigere som er klare for å ofre sitt liv for profeten Muhammed og drepe prinsen. De kommer fra hele verden - England og Pakistan, sier Taliban-talsmann Qari Yousef Ahmadi til Daily Star.

Britiske borgere
Det er ingen hemmelighet at Taliban har trent mange utlendinger til å krige for dem i Afghanistan. Men dette er første indikasjon på at britiske statsborgere blir sendt til Afghanistan for å utføre selvmordsaksjoner mot medlemmer fra det britiske kongehuset.

Prins Harry er for tiden i Afghanistan i sin andre tjenesteperiode. Etter planen skal prinsen tjenestegjøre i fire måneder i det krigsherjede landet.

- De britiske og amerikanske soldatene som invaderer vårt land er ikke velkommen og må forlate landet vårt, sier Qari Yousef Ahmadi.

Måtte reise hjem
Prinsen må ikke reise hjem fra krigen etter drapstruslene - slik tilfellet var i 2008. Den gangen måtte prinsen reise hjem til England tidligere enn planlagt. 28-åringens tilstedeværelse i Afghanistan var topp hemmelig, men ble til slutt avslørt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media