Her gjør Tom (9) det «umulige»

Nesten for bra til å være sant, men pappa avviser at det hele er filmtriks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du kjenner garantert følelsen. Noen ganger prøver du på det «umulige», som å kaste et sammenkrøllet matpakkepapir i en søppelkasse som står på andre siden av rommet, bak en pult, og så plutselig, den ene gangen, treffer du.

Tom (9) har gjort internettkarriere ved å masseprodusere disse øyeblikkene. Trikset han gjentar er å kaste en bordtennisball oppi en blå plastkopp, fra stadig mer utfordrende vinkler. Videoene av niåringen går sin seiersgang på nettet og er plukket opp av flere nyhetsmedier i hjemlandet Australia.

- Tom har vært interessert i bordtennisballtriks i et par år nå. Han ble først interessert i det etter å ha sett en video på nettopp YouTube, forteller Neil Spicer, Toms far, til Dagbladet.

Utallige forsøk Pappa Neil er fotograf når Tom tar opp sine utrolige triks, som når han får bordtennisballen i koppen ved hjelp av et skateboard eller kaster den rundt et hjørne i huset, via to vegger, før den elegant treffer målet.

- Det har blitt en aktivitet der vi gjør noe sammen og Tom elsker å prøve og prøve helt til han får det til, sier Neil.

- Hvor mange forsøk trenger Tom før han får ballen oppi den blå koppen?

- Noen ganger trenger han fire-fem forsøk, mens andre ganger prøver han på det samme i 20 minutter! sier Neil, som innrømmer at det er bordtennisballer i alle kriker og kroker i familienshus.

- Det som er litt rart, er at de vanskeligste triksene ofte er dem han klarer uten for mange forsøk.

Avviser juks De imponerende triksene har fått flere onde tunger til å anklage Tom og pappa Neil for å jukse. Fotballstjernene Ronaldinho og David Beckham har begge stilt opp i reklamer der de utfører umulige balltriks, takket være manipulering (se videoer nederst i saken).

Neil avviser imidlertid alle anklager om juks.

- Alle opptakene er ekte. Noen av dem tok bare veldig lang tid, sier Neil, som også henviser til en reportasje gjort av en lokal tv-stasjon, der man ser Tom feile flere ganger, før han kaster bordtennisballen opp i den blå koppen bak sin egen rygg, via veggen, sittende i sofaen.

Tom selv er svært bevisst at videoene av ham er sett av over en million mennesker.

- Tom elsker oppmerksomheten videoene hans får. Han har også begynt å lage musikk og jeg blir ikke overrasket hvis han lykkes. Når Tom først har bestemt seg for noe, er det ingen ting som stopper ham, sier den stolte faren.