Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps innsettelse:

Her gjør Trump noe som ingen av for­gjengerne har gjort

Gikk fra kona i bunnen av trappa. 

SE FORSKJELLEN: Donald og Melania Trumps oppførsel under innsettelsen forrige uke, har blitt grundig analysert av seerne. Flere har lagt merke til at den ferske presidenten er «dårligere» enn sine forgjengere i akkurat denne situasjonen. Video: AP / CNN / Foto: Sipa USA/ ApVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I uka etter innsettelsen av USAs 45. president, er det meste av den ferske presidentens og førstedamas oppførsel har blitt analysert og spøkt med i sosiale medier. Kanskje i overkant mye.

Et av øyeblikkene som er blitt vitset med er da Trump-paret ankom Det hvite hus før innsettelsen, og ble møtt av Obama-paret på trappa. Da ga Melania en gave til Michelle, som sistnevnte tilsynelatende ikke helt visste hvor hun skulle gjøre av.

Nå har flere lagt merke til en annen detalj fra denne episoden. At Trump gjør noe som skiller seg kraftig ut fra hans nærmeste forgjengere.

Se videoen øverst i saken, og bedøm selv.

- Det var ikke gaven som fanget blikket mitt, men måten Trump gikk fra kona på vei opp trappa, skriver Sam Dangremond i Harpers Bazar.

Som The Independent også har påpekt, var situasjonen helt annerledes i 2009, da Obama-paret ankom Det hvite hus, og ble møtt av Bush-paret.

Mens Trump gikk ut av bilen, og fortsatte rett opp trappa på egen hånd, ventet Obama på kona, tok henne i armen, og fulgte henne opp til det daværende president-paret.

Faktisk fikk Michelle hilst på Bush-paret før ektemannen.

Dangermond har videre sett på den samme situasjonen ved tidligere innsettelser, og utifra tilgjengelig videomateriale, har han funnet ut at både George W. Bush og forgjenger Bill Clinton, også fulgte partneren sin opp trappa.

- Glem politikken for et øyeblikk, og se på det fra et etiketteperspektiv. Disse bildene viser at de tre foregående presidentene Donald Trump ventet på partneren sin før de gikk opp trappa til Det hvite hus. Trump gikk videre på egen hånd, mens kona måtte følge alene etter ham, skriver Dangermond.

Flere på Twitter har også lagt merke til at Melania ble gående alene etter ektemannen. Også bildet av at det til slutt var Michelle og Barack som geleidet Melania inn i Det hvite hus, har vakt reaksjoner.

- Det gjør meg trist, skriver en bruker.

STOR FORANDRING: Melania smiler til ektemannen idet han snur seg mot henne og sier noe. Med én gang han snur seg tilbake igjen får fjeset et annet utrykk. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling