Her gliser en av de fangede gruvearbeiderne til kameraet

Hilste opp fra 700 meter under jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 33 gruvearbeidere har vært fanget 700 meter under jorda siden 5. august. Inntil i går var det usikkert om de 33 mennene var i live.

Men etter at redningsmannskapet boret en åtte centimeter bred sjakt ned, fikk gruvearbeiderne sendt opp en lapp der det sto at alle var i live.

Jubelen var enorm i Chile da nyheten kom, mens de pårørende gråt av glede.

<strong>FANGET:</strong> De 33 gruvearbeiderne som er fanget under jorda. Foto: AFP
FANGET: De 33 gruvearbeiderne som er fanget under jorda. Foto: AFP Vis mer

- Jeg har aldri følt noe liknende i hele mitt liv, det er som å bli født på ny, sa en pårørende etter de gledelige nyhetene.

Video fra dypet I dag ble det frigitt bilder fra et kamera som ble sendt ned den smale sjakta og gruvearbeiderne sto i kø for å vise seg fram for sine kjære 700 meter høyere oppe.

- De kom som små barn med ansiktet helt oppi kamera, vi kunne se gleden og håpet i øynene deres. Bildene har gitt meg enorm glede og tro på at dette skal ende godt, sier Sebastian Pinera, Chiles president.

Forholdene nede i lomma de 33 mennene befinner seg er nådeløse. Det er 32 varmegrader og arbeiderne befinner seg sju kilometer inne i gruva, 700 meter under bakken.

- Måneder Chilenske myndigheter sender nå ned vann og mat, men gruvearbeiderne må likevel rasjonere siden det er vanskelig å få transportert ned nok forsyninger.

<strong>HÅP:</strong> Håpet om at det skal gå bra med de 33 gruvearbeiderne er nå høyst levende etter livstegnene. Foto: AFP
HÅP: Håpet om at det skal gå bra med de 33 gruvearbeiderne er nå høyst levende etter livstegnene. Foto: AFP Vis mer

Arbeiderne må nå smøre seg med tålmodighet. Redningsarbeiderne må grave ut en helt ny sjakt for å dra dem opp én etter én.

- Det vil ta måneder å få dem ut. De vil komme opp tynne og skitne, men hele og sterke, sier Pinera.

Dermed kan det ligge an til julefeiring 700 meter under jorda for de 33 gruvearbeiderne.

<strong>LETTELSE:</strong> De pårørende jubler over livstegn fra sine kjære. Foto: AFP
LETTELSE: De pårørende jubler over livstegn fra sine kjære. Foto: AFP Vis mer
<strong>DRILLER:</strong> Her pågår redningsarbeidet. Det sendes nå ned forsyninger til de fangede gruvearbeiderne. Foto: AFP
DRILLER: Her pågår redningsarbeidet. Det sendes nå ned forsyninger til de fangede gruvearbeiderne. Foto: AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer