Her gråter de etter å ha mistet seks barn i brann

Nå er det britiske ekteparet arrestert, siktet for drap.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Mick og Mairead Philpott holdt en pressekonferanse fem dager etter brannen for å takke for støtten fra lokalmiljøet. Nå er det siktet i forbindelse med brannen der de mistet seks barn. Foto: AP Photo/PA, Rui Vieira/Scanpix NTB
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Mick og Mairead Philpott holdt en pressekonferanse fem dager etter brannen for å takke for støtten fra lokalmiljøet. Nå er det siktet i forbindelse med brannen der de mistet seks barn. Foto: AP Photo/PA, Rui Vieira/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et britisk ektepar som mistet seks barn i en brann i Derby for litt over en uke siden er arrestert, mistenkt for drap.

Mick Philpott (55) og hans kone Mairead (31) har blitt anholdt i forbindelse med brannen, melder Sky News.

Brannen brøt ut i bolighuset i 3-tiden på morgenen den 11. mai.  Fem  barn i alderen 5-10 år døde i brannen, den siste, en 13 år gammel gutt døde på sykehuset tre dager senere.

Alle seks lå og sov i andre etasje i boligen da brannen startet. Politiet i Derbyshire sier det ble brukt bensin for å starte brannen som trolig oppsto under familiens postkasse.

- I lys av disse arrestasjonene ber jeg alle som kan ha holdt tilbake opplysninger eller bekymringer de har vært ukomfortable med å komme med, om å gjøre det nå. De siste arrestasjonene er bare et skritt videre i etterforskningen. Det er ekstremt viktig at hvis du vet noe du tror kan hjelpe oss så kom med det nå, ikke vent, sier assisterende politisjef i politiet i Derbyshire Steve Cotterill.

Fem dager etter dødsbrannen, holdt ekteparet en pressekonferanse og takket de som forsøkte å redde barna og lokalsamfunnet for deres støtte, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer