Her gråter de etter å ha mistet seks barn i brann

Nå er det britiske ekteparet arrestert, siktet for drap.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Mick og Mairead Philpott holdt en pressekonferanse fem dager etter brannen for å takke for støtten fra lokalmiljøet. Nå er det siktet i forbindelse med brannen der de mistet seks barn. Foto: AP Photo/PA, Rui Vieira/Scanpix NTB
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Mick og Mairead Philpott holdt en pressekonferanse fem dager etter brannen for å takke for støtten fra lokalmiljøet. Nå er det siktet i forbindelse med brannen der de mistet seks barn. Foto: AP Photo/PA, Rui Vieira/Scanpix NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et britisk ektepar som mistet seks barn i en brann i Derby for litt over en uke siden er arrestert, mistenkt for drap.

Mick Philpott (55) og hans kone Mairead (31) har blitt anholdt i forbindelse med brannen, melder Sky News.

Brannen brøt ut i bolighuset i 3-tiden på morgenen den 11. mai.  Fem  barn i alderen 5-10 år døde i brannen, den siste, en 13 år gammel gutt døde på sykehuset tre dager senere.

Alle seks lå og sov i andre etasje i boligen da brannen startet. Politiet i Derbyshire sier det ble brukt bensin for å starte brannen som trolig oppsto under familiens postkasse.

- I lys av disse arrestasjonene ber jeg alle som kan ha holdt tilbake opplysninger eller bekymringer de har vært ukomfortable med å komme med, om å gjøre det nå. De siste arrestasjonene er bare et skritt videre i etterforskningen. Det er ekstremt viktig at hvis du vet noe du tror kan hjelpe oss så kom med det nå, ikke vent, sier assisterende politisjef i politiet i Derbyshire Steve Cotterill.

Fem dager etter dødsbrannen, holdt ekteparet en pressekonferanse og takket de som forsøkte å redde barna og lokalsamfunnet for deres støtte, ifølge BBC.

En 38 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne som ble arrestert mistenkt for drap kort tid etter brannen ble løslat dagen etter. De ble ikke siktet.

SEKS DØDE: Seks barn døde i dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går 11. mai. Foto:  AFP PHOTO / ANDREW YATES/Scanpix NTB
SEKS DØDE: Seks barn døde i dette huset i Derby i Storbritannia sto i brann i går 11. mai. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES/Scanpix NTB Vis mer