SEIRET: Det hvite hus har publisert dette bildet av president Barack Obama og visepresident Joe Biden, og deres koner Jill og Michelle - etter at det ble klart at Obama blir sittende som USAs president i fire nye år. Foto: Scanpix
SEIRET: Det hvite hus har publisert dette bildet av president Barack Obama og visepresident Joe Biden, og deres koner Jill og Michelle - etter at det ble klart at Obama blir sittende som USAs president i fire nye år. Foto: ScanpixVis mer

Her gratulerer USAs mektigste hverandre

Takket kona og «våpenbroren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På dette bildet gratulerer USAs kanskje aller mektigste hverandre med seieren, etter at Obama i natt ble gjenvalgt som president. 

Joe Biden og kona Jill står sammen med Obama og hans kone Michelle, i det de alle gir hverandre en gratulasjonsklem som følge av nattens gjeve valgkamp.

Barack Obama gikk nettopp av scenen i Chicago, hvor valgvaken fant sted. Obama-familien tok seg god tid til å vinke til tilhengerne mens Stevie Wonders «Signed, Sealed, Delivered» dundret over lydanlegget.

- Jeg har gratulert Mitt Romney og Paul Ryan med en tøft utkjempet valgkamp, sa Obama i sin takketale.

Han var heller ikke sen med å takke visepresident Biden, sin kone Michelle og døtrene deres.

- Jeg vil takke min venn og våpenbror gjennom de fire siste åra - den beste visepresidenten USA noensinne har sett: Joe Biden, sier Obama.

Han takket også sin kone Michelle, som med døtrene Sasha og Malia gikk på scenen med ham. 

- Jeg ville ikke vært hvor jeg er i dag uten kvinnen jeg giftet jeg med for 23 år siden, sa Obama og sikter selvsagt til Michelle.