Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her griper sikkerhetsvaktene inn og avbryter NRKs direktesending fra London

- Det sier litt om hvor intens sikkerhetssituasjonen i landet er, sier NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.

AVBRUTT PÅ DIREKTEN: Espen Aas, NRKs London-korrespondent, rapporterte direkte utenfor konsertlokalet O2 i London, for å snakke om hvordan sikkerhetstiltakene er etter terrorangrepet i Manchester. Da ble han avbrutt, nettopp på grunn av sikkerheten. Video: NRK <... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dagene etter terrorangrepet i Manchester, som krevde 22 menneskeliv, justerte britiske myndigheter trusselnivået opp til høyeste nivå, og konkluderte med at terrorfaren var kritisk. Lørdag ble den satt ned til nest høyeste nivå, som er alvorlig. Det betyr at et angrep kan være svært sannsynlig, men ikke lenger «nært forestående».

Måtte avbryte direktesending

De strenge sikkerhetstiltakene i landet ble tydelige da NRKs London-korrespondent Espen Aas var på direkten på Dagsrevyen søndag kveld.

Reporteren sto utenfor konsertlokalet O2 i London, for å snakke om hvordan sikkerhetstiltakene er etter terrorangrepet i Manchester, men ble selv avbrutt nettopp på grunn av sikkerheten.

Søndag kveld har Iron Maiden konsert i O2.

Mens Aas snakker, kommer det plutselig noen sikkerhetsvakter bort til reporteren som ønsker å undersøke NRKs utstyr. Aas forsøker å fortsette sendingen på tross av forstyrrelsen, men må til slutt gi seg ettersom en av vaktene stiller seg rett foran kameraet.

- Fuck that's brilliant, you're the third one, sier Espen Aas tydelig oppgitt rett før sendingen avsluttes.

Kort tid etter sendingen twitret Aas om episoden:

- Beklager røff språkbruk i Dagsrevyen i dag. Det var 3. gang på 5 min jeg ble “overfalt” av ivrige sikkerhetsvakter. Fikk tilslutt unnskyld, skriver han på Twitter.

Hadde tillatelse til å filme

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, opplyser til Dagbladet at NRK hadde tillatelse til å filme på stedet.

- Vi hadde tillatelse til å filme, men det sier litt om hvor intens sikkerhetssituasjonen i landet er. Det er intenst og krevende. Heldigvis er det veldig sjelden man opplvelser sånne situasjoner på direkten, det hører med til sjeldenhetene, sier Beverfjord til Dagbladet.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra korrespondent Espen Aas.

Til NRK sier han at det først og fremst var filmtillatelsen sikkerhetsvaktene var ute etter å kontrollere, og den var i orden.

- Sikkerhetsfolkene i Storbritannia er helt på styr, det er ingen tvil om det, sier Aas til NRK.

22 drept og over 100 skadd

22 personer ble drept og over 100 skadd i terrorangrepet som skjedde under en Ariana Grande-konsert ved Manchester Arena mandag kveld. Mange av ofrene var svært unge. Tilstanden er fortsatt kritisk for flere av de skadde.

Den antatte gjerningsmannen er identifisert som Salman Abedi (22), som selv ble drept da han detonerte selvmordsbomben som ble brukt i angrepet. Han skal ha vært del av et nettverk som britisk politi nå er i ferd med å rulle opp. IS har tatt på seg ansvaret for angrepet.

12 i varetekt

Til sammen 14 personer er pågrepet i forbindelse med saken, men to av dem er blitt løslatt. Dermed er til sammen tolv personer i varetekt.

Den seneste pågripelsen av en 25 år gammel mann skjedde søndag, opplyser britisk politi. Noen nærmere detaljer om pågripelsen er ikke kjent utover at 25-åringen ble pågrepet i Old Trafford-området, skriver NTB.

Rundt 1 000 personer er involvert i etterforskningen av terrorangrepet, i tillegg til hundrevis av politifolk som har oppgaver knyttet til sikkerheten i Manchester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!