Her gruppevoldtok de 16-åring - så la de ut bilder på Facebook

Tre unge menn siktet i Canada. Politiet sliter med å få siktet resten, som har inngått taushetsløfte.

GRUPPEVOLDTATT: Politiet mener det var i dette huset i Pitt Meadows i Canada den 16 år gamle jenta ble gruppevoldtatt. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Darryl Dyck/Scanpix
GRUPPEVOLDTATT: Politiet mener det var i dette huset i Pitt Meadows i Canada den 16 år gamle jenta ble gruppevoldtatt. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Darryl Dyck/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener den 16 år gamle jenta ble voldtatt av flere menn på rave-fest i Pitt Meadows øst for Vancouver i Canada i september i fjor, og har siktet tre personer i saken, skriver CBC News. Et taushetsløfte forhindrer politiet i å sikte flere av de som var med på voldtekten.

- Det finnes folk der ute som vi mener har hatt en betydelig rolle, sier polititalsmann Peter Thiessen.

Taushetsløfte De vet selv hvem de er, og vi har snakket med dem. De har mulighet til å forklare seg, men har ikke ønsket det. Det er fremdeles et taushetsløfte blant ungdommene, og det finnes informasjon som flere ikke kommer med, og som gjør det vanskelig å samle nok bevis for å sikte flere, fortsetter Thiessen.

Han gjør det klart at politiet vil fortsette sitt arbeid med å prøve å finne måter å bringe de rette personene for retten.

La ut bilder på Facebook En 18-åring ble denne uka siktet for seksuelt overgrep, mens en 19-åringen er siktet for produksjon av barneporno. 19-åringen er sammen med en 16-åring siktet for distribusjon av overgrepmaterialet etter at de la ut 19-åringens mobilbilder av overgrepet på Facebook.

På en pressekonferanse i går kom politiet med en uttalelse fra offeret:

- Takk til alle som har hjulpet meg gjennom denne fryktelige hendelsen. Men til de som ikke har støttet meg, som har kalt meg ting, som har spredt løgner om meg - takk for at dere har gjort meg mye sterkere enn jeg var før, heter det seg i uttalelsen fra 16-åringen.