Her hadde de 250 cannabisplanter

Helproft anlegg i bolighus på Jessheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På Jessheim var det et svært uvanlig syn som møtte politiet inne i et bolighus. Med egne anlegg for lys, vanning, elektrisitet og gjødsling dyrket de fire utlendingene som bodde her hele 250 cannabisplanter, skriver Romerikes Blad.

- Det er den største og mest veldrevne plantasjen vi har sett. Selv om vi var forberedt, ble vi overrasket over omfanget, opplyser politiførstebetjent Terje Didriksen til Romerikes Blad.

Selv om det var mange planter inne i huset, var det først og fremst hvor avansert farmen var som fikk politiet til å reagere.

- Plantene var fordelt på tre spesialinnredede rom. Der hadde de satt opp eget lys-, vanning, elektrisitet og gjødslingsanlegg. Det så rett og slett helproft ut. Jeg har aldri sett noe liknende, forteller Didriksen.

I tillegg hadde cannabisdyrkerne satt opp varmelamper og vifter for å sørge for gode vekstforhold. Politiet er ikke sikre på hvor mye stoff de 250 plantene kunne produsere, men flere av plantene var allerede på god vei til å bli fullt utvokste.

- Plantene er sendt til tekniske undersøkelser. Men det er vel ikke å ta for hardt i å si at de produserte mer enn til eget bruk. Huset var innredet for hasjproduksjon, sier politiførstebetjenten.

Fire menn i alderen 20-50 år, alle av utenlandsk opprinnelse, ble pågrepet i huset. De vil høyst trolig ende med siktelser for produksjon, oppbevaring og forsøk på videresalg av narkotika. To av dem, som ikke hadde oppholdstillatelse, er overført til Politiets Utlendingsenhet på Trandum.

HELPROFT: Cannabis-anlegget som politiet fant på Jessheim, var utstyrt med eget lys-, vanning, elektrisitet og gjødslingsanlegg. Foto: POLITIET
HELPROFT: Cannabis-anlegget som politiet fant på Jessheim, var utstyrt med eget lys-, vanning, elektrisitet og gjødslingsanlegg. Foto: POLITIET Vis mer
250 PLANTER: Hasjplantene var definitivt ikke bare for eget bruk, sier politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer