SKRYTEVIDEO: Trump la selv ut denne videoen på Twitter, hvor han håner de tre foregående presidentene for å ikke ha levert på sine valgløfter om Jerusalem. Vis mer

- De feilet, sier Trump om forgjengerne i skrytevideo om Jerusalem

Her håner Trump forgjengerne - og hyller seg selv

Donald Trump fornekter seg ikke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump er ikke kjent for å legge bånd på seg, i sin kritikk av sine forgjengere.

Etter beslutningen om å flytte USAs ambassade til Jerusalem, tok han det i dag et skritt videre: I en skrytevideo på twitter, håner han alle de tre foregående presidentene, for å ikke ha levert på sine valgløfter om Jerusalem.

- Mens tidligere presidenter har gjort det til et stort valgløfte, har de feilet i å levere. Idag leverer jeg, sier presidenten i videoen, som for øvrig består av klipp fra de tidligere presidentenes uttalelser.

Førte til raseri

I videoen sier blant annet George W. Bush tydelig fra om at han når han tar over som president - noe han var fra 2001-2009 - vil han starte prosessen med å flytte ambassaden.

Både Bill Clinton (president 1993-2001) og Barack Obama (2009-2017) sier i videoklippene at Jerusalem skal være Israels hovedstad.

Mens Trumps forgjengere likevel ikke har flyttet ambassaden, trolig i frykt for å utløse nye konflikter i Midt-Østen, gjør nå Donald Trump alvor av sitt valgløfte.

Beslutningen har ført til raseri og opptøyer blant palestinerne på den Israelsk-okkuperte Vestbredden, og frykt for en ny væpnet konflikt i den betente regionen.

SINTE PALESTINERE: Det er sammenstøt mellom rasende palestinere og israelske styrker flere steder på Vestbredden. CNNs reporter i Ramallah må plutselig løpe midt under direkterapporteringen. Video: CNN / AP Vis mer