Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her har de kvinnelige pilotene landet i landet de ikke kan kjøre bil i

Historisk begivenhet i Saudi-Arabia.

HISTORISKE: Kaptein Sharifah Czarena Surainy (f.v) og de to annenpilotene Dk Nadiah Pg Khashiem og Sariana Nordin etter den historiske flyturen. FOTO: Royal Brunei Airlines
HISTORISKE: Kaptein Sharifah Czarena Surainy (f.v) og de to annenpilotene Dk Nadiah Pg Khashiem og Sariana Nordin etter den historiske flyturen. FOTO: Royal Brunei Airlines Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet du ser øverst er historisk. 23.februar var for første gang en av Royal Brunei Airlines flyavganger besatt utelukkende av kvinnelige piloter.

Landet i Saudi-Arabia Kaptein Sharifah Czarena Surainy, og de to annenpilotene Dk Nadiah Pg Khashiem og Sariana Nordin, loste flyet trygt fra Brunei til Jeddah i Saudi-Arabia. Anledningen var Bruneis nasjonaldag.

Og at de landet i Saudi-Arabia gjør det hele ekstra spesielt. Der får ikke kvinner lov til å kjøre bil.

Bildet ble delt på Royal Brunei Airlines' Facebook-side for tre uker siden. Siden da har det blitt delt over 15.000 ganger og over 1000 har kommentert bildet. Langt de fleste med gratulasjoner til flyselskapet og pilotene.

Første kvinnelige kaptein Men medieoppmerksomheten rundt bildet eksploderte først da det ble delt på Reddit denne uka med overskriften:

«En kvinnelig besetning lander et fly i et land der de ikke har lov til å kjøre».

Flyets kaptein, Sharifah Czarena Surainy, ble i 2012 den første kvinnelige kaptein i flyselskapet fra Brunei.

- Folk ser vanligvis på det å være pilot som et manneyrke. For en kvinne fra Brunei er dette en stor prestasjon. Det viser de som er yngre, og spesielt jentene, at uansett hva de drømmer om, så kan de oppnå det, fortalte Surainy til Brunei Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media