MØTTE BREIVIK PÅ ILA: Under gårsdagens møte mellom forsvarer Geir Lippestad og medforsvarer Tord Jordet informerte de massedrapsmannen Anders Behring Breivik om kommune- og fylkestingsvalget.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MØTTE BREIVIK PÅ ILA: Under gårsdagens møte mellom forsvarer Geir Lippestad og medforsvarer Tord Jordet informerte de massedrapsmannen Anders Behring Breivik om kommune- og fylkestingsvalget. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Her har de orientert Breivik om valgresultatet

Forsvareren informerte den fengslede massedrapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ILA FENGSEL (Dagbladet): Anders Behring Breivik fikk i går vite at han har fått en ny medforsvarer - og han ble informert om valgresultatet.

Advokat Geir Lippestad og advokat Tord Jordet møtte i går sin klient Anders Behring Breivik i fengselet.

Valget 2011 Blant tingene advokaten skal ha tatt opp med sin klient - var utfallet av kommune- og fylkestingsvalget:

- Jeg har fortalt min klient at det er mange journalister som er interessert, og at det er stor oppmerksomhet rundt saken. Han er også informert om valgresultatene, hvilke partier som gikk fram og tilbake. Han hadde ikke noen spesiell reaksjon på det, sier Lippestad til Dagbladet.

Ny forsvarer Det var først under gårsdagens møte at massedrapsmannen ble fortalt at han har fått ny forsvarer, Vibeke Hein Bæra (47).

- Min klient har ikke møtt henne tidligere - og visste ikke hvem hun er. . Han er blitt forklart at bevismaterialet mot ham er så omfattende at om det skal være mulig å gå gjennom alt dette, må det inn en person til, sier Lippestad til Dagbladet.

Måtte ha bistand Hein Bæra har arbeidet sammen med Geir Lippestad tidligere. Hun var ansatt i hans advokatfirma fra 1992 til 1999. Deretter begynte hun i Telemark politidistrikt, som strafferettsadvokat og leder av påtaleavsnittet. Hun har også i perioder fungert som konstituert politimester.

Oslo tingrett har tidligere oppnevnt advokatfullmektig Odd Ivar Grøn og advokat Tord Jordet til å bistå den terrorsiktede Anders Behring Breivik. Også Gran og Jordet er ansatt i advokatfirmaet Lippestad.

Team på fire Med Bæra er de nå fire. Bæra kommer fra stillingen som regiondirektør i Arbeidstilsynet Sør-Norge.

Lippestad opplyser til Dagbladet at den terrorsiktede ble gitt noe informasjon om hvilken interesse det er for rettsoppgjøret mot ham.

- Jeg har fortalt min klient at det er mange journalister som er interessert, og at det er stor oppmerksomhet rundt saken, sier Lippestad.