Her har de på seg klær og smykker for over 1,7 millioner kroner

Cindy McCain og Laura Bush - frustrerte fruer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Moteskribentene er alltid på søken etter den nye Jackie O, USAs tidligere førstedame og 60-årenes moteikon.

Etter at Michelle Obama, kona til demokratenes kandidat Barack Obama, fikk plass på Vanity Fairs best-kledd-liste og fikk skryt for sitt valg av kjoler under landsmøtet i Denver, var turen kommet til Cindy McCain.

Mens hun snakket om orkanen Gustav under åpningen av republikanernes landsmøte i Minnesota var Cindy McCain iført klær, smykker og sko til en verdi av rundt 1,7 millioner kroner.

Det anslår det kjente amerikanske aktualitets- og livstilsmagasinet Vanity Fair.

Dyre diamanter

De har satt opp følgende regnestykke over antrekket hun hadde på seg.

Oscar de la Renta-kjole: 16 700 kroner

Chanel-klokke: 25 000 kroner

 KJOLEFINE:  Cindy McCain og Laura Bush i hver sin Oscar de la Renta-kreasjon under republikanerens landsmøte i St.Paul. Prisen for deres samlede antrekk er sjusifret - i norske kroner. Foto: EPA/TANNEN MAURY/SCANPIX
KJOLEFINE: Cindy McCain og Laura Bush i hver sin Oscar de la Renta-kreasjon under republikanerens landsmøte i St.Paul. Prisen for deres samlede antrekk er sjusifret - i norske kroner. Foto: EPA/TANNEN MAURY/SCANPIX Vis mer

Tre karats diamantøredobber: 1,5 millioner kroner

Perlekjede: 60 000-140 000 kroner

Sko, designer ukjent: 3300 kroner.

Totalt vil det si at Cindy Hensley McCain, milliardærarving og kanskje USAs neste presidentfrue, hadde et komplett antrekk som trolig kostet et sted mellom 1,6 til 1,7 millioner kroner.

Rimeligere Laura

Da Cindy McCain fikk selskap av nåværende presidentfrue Laura Bush på podiet inne i Xcel Energy Center, var også hun kledd i en kreasjon signert den dominikanske designeren, Oscar de la Renta.

Men ifølge Vanity Fairs anslag hadde ikke Bush på seg de samme svimlende verdiene som fru McCain.

Drakt: 14 000 kroner.

Her har de på seg klær og smykker for over 1,7 millioner kroner

Sko fra Stuart Weizmann: 1800 kroner.

Perleøredobber: 3300-8300 kroner.

Det gir en total prislapp på mellom 19 og 24 tusen kroner. 

Ulik bakgrunn  

Hvordan USAs potensielt neste førstedamer kler seg, vil neppe bli avgjørende for utfallet av valget 4. november.

Men kleskoden kan likevel få noe si for McCain, som tidligere i valgkampen ikke kunne redegjøre for hvor mange hus han eide. Journalistene mente han hadde sju.

Og der både Barack og Michelle kommer fra mer beskjedne kår, ble Cindy oppdratt som enebarn og arving til farens ølimperium.

- Alt skal glitre

Om Cindy og Michelles klesvalg skulle få konsekvenser eller ikke, de aspirerende førstedamene gir motepolitiet noe å skrive om.

- Fordi de mulige førstedamene har så ulik stil, er det gøy å følge med på, sier Sasha Iglehart, moteredaktør i Glamour magazine til nyhetsbyrået AP.

Hun roser McCains kone for å de fargerike designerkjolene hun har begynt å bære. Cindy McCain er kjent for å ha en forkjærlighet for klær fra Escada, Michael Kors, Carolina Herrera og Oscar de la Renta.

McCains valg av smykker faller også i smak hos moteredaktøren.

- Cindy McCain bruker smykker som en kvinne av sin generasjon. Alt skal glitre, sier Iglehart.

Sarah Palin

Mens Cindy og Michelle tilsynelatende duellerer om hvem seg kler seg best, Cindy i mer etablerte designermerker, Michelle med kjoler fra Chicago-designeren Maria Pinto og den New York-baserte Thakoon Panichgul, er det en tredje kvinne som synes å gi blaffen.

- Jeg er ikke sikker på om det spiller noen rolle hva hun har på seg, sier Sarah Palins talskvinne Maria Comella, når hun får spørsmål om hva McCains visepresidentkandidat har på seg.

Sarah Palin er den tidligere skjønnhetsdronningen som heller vil til Det hvite hus enn på Vanity Fairs best-kledd-liste. Det eneste hun hadde kostet på seg da hun holdt sin vellykkede landsmøtetale var nye briller.

- Budskapet hun gir fra seg er at hun er mer opptatt av de politiske spørsmålene og det er veldig beundringsverdig, sier moteskribent Iglehart til AP.

HØYT PÅ TÅ: Skoene Cindy og Laura hadde på seg, da de oppfordret folk til å gi penger til de som ble rammet av orkanen Gustav.
KJOLEFINE: Damene i Obama-familien er heller ikke tilhengere av shabby chique. Mor Michelle og døtrene Malia Ann og Sasha på demokratenes nominasjonsmøte i Denver.