Grillforbud

Her har de stoppet salget av engangsgriller. Hylles av brannvesenet

I Rema 1000-butikken på Ulsrud er engangsgrillene pakket ned. Nå ber brannvesenet i Oslo alle kjeder om å informere om grillforbudet.

FORBUDT I MARKA: Det er forbud mot all bruk av åpen ild i mark og i nærheten av mark. På Rema 1000 på Ulsrud i Oslo har de stanset salget av engangsgriller midlertidig. Her tørrvareansvarlig i butikken, Martin Hagen. Foto: Morten Wiik
FORBUDT I MARKA: Det er forbud mot all bruk av åpen ild i mark og i nærheten av mark. På Rema 1000 på Ulsrud i Oslo har de stanset salget av engangsgriller midlertidig. Her tørrvareansvarlig i butikken, Martin Hagen. Foto: Morten Wiik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rema 1000-butikken på Ulsrud i Oslo hylles nå av brannvesenet. Butikken har i disse daget stoppet salget av engangsgriller. Det skjer etter at Oslo brann- og redningsetat har innført totalforbud mot åpen ild i nærheten av skog og mark.

- Hovedsakelig er det fordi vi holder til rett ved Østmarksetra og Ulsrudvann. Mange handler hos oss før de reiser til skogs, og da tenkte vi at vi like gjerne kan stoppe de som har tenkt å fyre opp engangsgrillen i marka. Folk får klare seg med kald mat i marka i disse dager, sier kjøpmann Morten Wiik til Dagbladet.

I løpet av gårsdagen tvitret en kunde om initiativet og skrøt butikken opp i skyene.

- I dag har det tatt av helt med tilbakemeldinger etter den meldingen. Det har vært mange positive tilbakemeldinger fra kunder allerede og ingen negative, sier Wiik.

- Tenke sjøl

Ifølge kjøpmannen informerte han ikke kjeden om avgjørelsen i butikken.

- Vi bare gjorde det. Vi har ikke fått noen sentrale føringer ennå, men det handler om å tenke sjøl noen ganger, sier han.

Eskene står fortsatt i butikken, men er teipet igjen. Foran henger plakaten med beskjed om forbudet mot å gjøre opp ild i skog og mark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer