Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her har det aldri vært vasket

Mattilsynet fant ulovlig samosa-fabrikk i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et kjøkken som brøt alle forskrifter om helsesikkerhet avdekket Mattilsynet i januar en storstilt produksjon av samosa-pai på Økern i Oslo.

- Det var etter vår mening ikke rengjort på noe tidspunkt som produksjonen har pågått, sier seksjonssjef i Mattilsynet Christoffer M. Nielsen til Aftenposten.no.

Tilsynet måtte ødelegge 1 800 kilo med næringsmidler, deriblant kjøtt, mel og sukker.

Samosa er porsjonspaier med enten kjøtt eller grønnsaksfyll. At virksomheten ble avslørt var tilfeldig.

- Inspektøren skulle egentlig til en kantine som lå vegg i vegg med den ulovlige virksomheten. Kantinen var stengt, og inspektøren valgte å besøke dette stedet, sier Nielsen.

Virksomheten som ikke var godkjent for produksjon av næringsmidler hevder at den bare leverte til en restaurant på Grønland, men tilsynet er tvilende til påstanden på grunn av den storstilte produksjonen.

(NTB)

BRØT ALLE HELSEFORSKRIFTER: Mattilsynet snublet nærmest over den ulovlige pai-fabrikken på Økern i Oslo. Foto: MATTILSYNET
BRØT ALLE HELSEFORSKRIFTER: Mattilsynet snublet nærmest over den ulovlige pai-fabrikken på Økern i Oslo. Foto: MATTILSYNET Vis mer
ØDELA 1 800 KILO MAT: Fabrikken produserte samosa i stor skala. Mattilsynet konfiskerte og destruerte nærmere to tonn med matvarer og ferdige produkter.
IKKE BLITT RENGJORT: Mattilsynets inspektører tviler på at det ulovlige fabrikklokalet i det hele tatt har blitt vasket etter oppstarten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media