<strong> - VÅRT LAND:</strong>  Ei jente går med israealsk flagg på muren som skiller E1-korridoren og den største israelske bosettingen, Maale Adumim. Nå skal israelske nybyggere etablere seg også i selve korridoren. ARKIVFOTO: GALI TIBBON, AFP/ NTB SCANPIX.
- VÅRT LAND: Ei jente går med israealsk flagg på muren som skiller E1-korridoren og den største israelske bosettingen, Maale Adumim. Nå skal israelske nybyggere etablere seg også i selve korridoren. ARKIVFOTO: GALI TIBBON, AFP/ NTB SCANPIX. Vis mer

Her har det ikke vært gravemaskiner siden 1967

I dag kom tegningene til 3 000 boliger på bordet. Netanyahu: - Israel bygger uansett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israelske myndigheter tok i dag et nytt skritt for å utvide bosettingen på et av de aller mest betente områdene på Vestbredden. 

Arkitekter og entreprenører la fram sine konkrete byggeplaner for 3 000 nye israelske hjem i den såkalte E 1-korridoren for en underkomite i det israelske forsvarsdepartementet, melder Reuters.

Utbyggernes møte ble kjent bare timer før statsminister Benjamin Netanyahu skulle innlede et offisielt besøk i Tyskland hos EUs mektige statsoverhode, forbundskansler Angela Merkel.

EU-landenes ambassadører i Brussel EU drøftet i går de israelske utbyggingsplanene.

Fredet siden 1967 EU-diplomater fortsetter diskusjonen fredag  for å komme fram til en felles EU-protest mot israelsk husbygging i korridoren som siden okkupasjonen av Vestbredden i 1967 har vært «fredet» land for gravemaskiner og murere.

Statsminister Netanyahu slo allerede mandag fast at Israel kommer til å bygge ut her uavhengig av internasjonale protester.

Ifølge BBC har allerede fem EU-land protestert mot planene før en mulig felles EU-protest: Storbritannia, Frankrike, Danmark, Sverige og Sverige.  Og USA har bedt Israel om å revurdere planene.

Avskjærer Jerusalem E1-korridoren går mellom øst-Jerusalem og den største israelske bosettingen på Vestbredden, Maale Adumim.

En nybyggerlandsby i denne korridoren kan avskjære Palestina helt fra Jerusalem, og det var Israels planer nettopp i dette området som førte til at forhandlingene mellom Israel og Palestina i 2010 om en tostatsløsning brøt sammen.

Nå bor det om lag en halv million israelere og 2,5 millioner palestinere på Vestbredden.

<strong> UTVIDER:</strong>  En bygningsarbeider legger  takstein på et nytt israelsk bosetterhus i Maale Adumim på Vestbreddenn i sommer. Nå skal Israel bygge 3 000 nye hus i nabolaget - i den svært betente E1-korridoren til øst-Jerusalem  FOTO: Ronen Zvulun, REUTERS / SCANPIX.
UTVIDER: En bygningsarbeider legger takstein på et nytt israelsk bosetterhus i Maale Adumim på Vestbreddenn i sommer. Nå skal Israel bygge 3 000 nye hus i nabolaget - i den svært betente E1-korridoren til øst-Jerusalem FOTO: Ronen Zvulun, REUTERS / SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer