Her har det vært kø siden klokka 12 i dag

Vekterstreik skapte timeslange køer ved flere flyplasser i dag.

STAPPFULLT: Det har vært lange køer fram til sikkerhetskontrollen på flere flyplasser i dag. Her på Værnes lufthavn har det vært hele ettermiddagen - som forventet. Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix
STAPPFULLT: Det har vært lange køer fram til sikkerhetskontrollen på flere flyplasser i dag. Her på Værnes lufthavn har det vært hele ettermiddagen - som forventet. Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt 40 vektere er tatt ut i streik ved Værnes lufthavn utenfor Trondheim.

- Vi har hatt litt køer, det stemmer. Det har vært en kontinuerlig kø til sikkerhetskontrollen siden klokka 12, men den har vært planlagt, sa lufthavnsjef Lasse Bardal til Dagbladet ved 18-tida.

På grunn av streiken anslår han at kapasiteten i sikkerhetskontrollen nå er nede i 70 prosent.

- Derfor har vi forsøkt å styre logistikken slik at kapasiteten utnyttes til det fulle hele tiden, sier han.

I tillegg til vanlig charterturister har flyplassen i dag hatt en ekstra utfordring med rundt 3000 spanske cruiseturister som har gått igjennom flyplass-slusene. Bardal er likevel fornøyd med hvordan dagen har forløpt.

- Jeg tror også at folk har vært forberedt på dette. De fleste passasjerene har i stor grad vært positive og stort sett alle fly har gått på rute.

Møtte opp fire timer før På Sola var det lange køer lørdag morgen. 40 vektere er tatt ut i streik ved Stavanger lufthavn. Folk hadde møtt opp på på natta for å være først i sikkerhetskontrollen.

- Vi hadde nokså lange køer i dag morges. Det var mye folk fra klokka 03.30 og fram til 07-08-tida da det igjen ble normal køavvikling, opplyser sjef for luftoperative tjenester Stig Jone Nevland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer