«Her har du bilde av to nydelige jenter som du holdt på å ta livet av»

Christin raser etter farlig forbikjøring.

SKREMMENDE: Det ble en skjelven avslutning på bilturen for Christin Andrea Solberg på lørdag. FOTO: Privat/skjermdump Facebook
SKREMMENDE: Det ble en skjelven avslutning på bilturen for Christin Andrea Solberg på lørdag. FOTO: Privat/skjermdump FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld fikk småbarnsmoren Christin Andrea Solberg (22) seg en real støkk da hun skulle kjøre fra Harstad til Narvik. Med seg i bilen hadde hun ei venninne og deres døtre på to og tre år.

De var midt i en sving da det plutselig kom en bil rett mot dem i høy fart.

- Jeg sto på bremsen og jentene hylte i baksetet. Hadde det vært glatt på veien så hadde vi nok kollidert. Det var snakk om en eller to meter. Jeg var brennsikker på at det kom til å gå galt, sier Solberg til Harstad Tidene.

Det kom biler fra begge retninger og sjåføren skal ha kjørt forbi en flere biler. Da vedkommende oppdaget bilen med de fire jentene, gasset personen på for å komme seg forbi. Solberg reagerte lynraskt og fikk trolig avverget en ulykke.

- Både jeg og de andre bilene måtte bremse ned så det ikke skulle gå galt. Det var så nært at du aner ikke. Jeg sa til venninna mi at nå smeller det, forteller hun til Dagbladet.

Resten av bilturen til Narvik ble en skjelven affære.

- Vi pratet mye om hva som kunne ha skjedd. Etter barna hadde roet seg ned stilte de veldig mange spørsmål.

- Satt med hjerte i halsen

Småbarnsmoren er fortsatt skjelven etter nesten-ulykken og har skrevet om den skremmende episoden på Facebook-profilen sin.

«Vi va to stk mamma som satt med hjerte i halsen, to unga som skreik da æ måtte bråbrems før å ikke få dæ i fronten. Trur aldri æ har rabla ifra mæ så mye bannskap på en å samme gang.»

22-åringen forteller til Dagbladet at hun i utgangspunktet publiserte innlegget for å komme i kontakt med vedkommende.

- Jeg ville få personen til å forstå at han eller hun holdt på å ta livet av meg og ungene.

Hun skriver videre på Facebook:

«Æ håpa DU får lest dette, æ håpa du satt med hjerte i halsen, æ håpa du innså at du kunne drept nån, å æ håpa du ALDRi gjør det igjen. Å æ håpa før guds skyld at du tenk dæ om før du sett dæ i bilen din neste gang. Egentlig håpa æ du bi fratatt retten te å kjør bil, så førbanna e æ.»

I og med at det var mørkt og bilen kom såpass brått på, rakk ikke Solberg å registrere noe annet enn at bilen var mørk og litt høyere enn hennes Golf.

Flere tipset henne om at det kunne være overvåkingskamera Tjeldsundbrua som de nettopp hadde passert. Solberg kontaktet politiet som avkreftet dette. Fordi hun har så lite informasjon om bilen, har hun slått fra seg tanken om å anmelde saken.

Enorm respons

Etter Solberg omtalte bilturen på Facebook, har det tikket inn med kommentarer og meldinger.

- Det har vært helt enorm respons. Folk har nok engasjert seg veldig på grunn av ungene. Jeg har fått masse støttende kommentarer og meldinger, forklarer 22-åringen.

Nå vil hun advare andre og få folk til å tenke seg om en ekstra gang før de foretar forbikjøringer.

- Sjåføren var veldig uforsvarlig. Jeg håper dette får folk tenker seg godt om før de setter seg i bilen. Mange liv blir ødelagt om det skulle gå galt.