Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her har fem millioner flydd som løv midt på motorveien

Det ble ikke en helt vanlig dag på jobben for sjåføren av pengetransporten.

PENGER: Sekk etter sekk falt ut av en lastebil midt i rushtiden i Indianapolis. Her ligger det fem millioner strødd utover motorveien. Credit: Jazmyne Danae via ViralHog.comVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var onsdag, det var sol, og det skulle bare være en helt vanlig onsdag på jobb for sjåføren av en pengetransport i Indianapolis. Mens han satt i bilen på motorveien, midt i rushtida, gikk imidlertid alt galt, skriver New York Times.

For hva skjer når bakdøra på en bil full av sedler åpner seg i fart? Jo, det begynner å regne penger.

Som løv om høsten

Sekk etter sekk med penger falt ut av bilen og landet på motorveien i delstaten. Innen sjåføren rakk å legge merke til skandalen, var omkring 600 000 dollar, eller nær fem millioner kroner, ute i det fri.

Og mens noen sekker taklet det harde møtet med asfalten, ble andre revet i stykker og dollarsedler fløy som løv fra et tre om høsten.

Ifølge avisa ble samvittigheten til flere forbipasserende satt på en skikkelig prøve. For hva gjør man når muligheten til å plukke penger faktisk dukker opp?

Stakk av med penger

Ifølge politiet stoppet en bussjåfør opp, hoppet ut og tok med seg noen sedler før han kjørte videre. Det samme gjorde fire andre menn i en hvit pickup, som stakk av med en hel sekk med penger.

Jazmyne Danae (25) stoppet opp og begynte å filme hele seansen.

- Jeg kjørte i retning flyplassen da jeg la merke til at flere biler stoppet opp, mens folk løp ut i veien, forteller Danae, som først trodde det var en alvorlig trafikkulykke som hadde skjedd.

Men plutselig hørte hun bestemoren hyle fra baksetet.

- Hun skrek Jazzy, det er penger, sier 25-åringen.

Truer med pågripelser

Etter hvert strømmet det folk til fra boligområdene like ved motorveien. Men i løpet av noen minutter var pengejakta over, ifølge New York Times.

Politiet satte opp trafikksperrer og hjalp sjåføren av pengetransporten med å samle sammen de resterende sedlene.

Samtidig ble folk stoppet og spurt om de hadde tatt penger.

- Folk vet forskjell på rett og galt, og hvis vi klarer å spore opp noen som har stukket av med penger fra denne hendelsen, så vil de bli pågrepet, sier Bill Dalton fra det lokale politiet i en uttalelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media