- Her har forsvarsdepartementet vært naive

Rødt-lederen er skeptisk til om EOS-utvalget har gjort jobben sin.

KREVER FULL GRANSKING: Rødt-leder Torstein Dahle ser svært alvorlig på avsløringene om overvåking av statsministeren, og krever full gransking av både Forsvarets sikkerhetstjeneste og Forsvarsdepartementet.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
KREVER FULL GRANSKING: Rødt-leder Torstein Dahle ser svært alvorlig på avsløringene om overvåking av statsministeren, og krever full gransking av både Forsvarets sikkerhetstjeneste og Forsvarsdepartementet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no:) Rødt-leder Torstein Dahle har selv levd med overvåking i flere år, og reagerer kraftig på gårsdagens avsløringer om at både statsminister og framtrendede regjeringsmedlemmer kan ha blitt overvåket av Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST).

- At Norges statsminister kan ha blitt overvåket er veldig alvorlig. Dette er en svært stygg sak, og det er veldig alvorlig at det ikke er blitt oppdaget før, sier Torstein Dahle til Dagbladet.

Siv: - Veldig alvorligOgså Frp-leder Siv Jensen karakteriserer avsløringene som alvorlig.

- Dette kan være en veldig alvorlig sak, men nettopp derfor vil jeg være avventende før en har funnet ut av hva som har skjedd. Jeg har ikke lyst til å spekulere i det før jeg vet noe mer. Jeg har derfor ikke lyst til å bidra til noen spekulasjoner, sier Frps leder Siv Jensen.

- Er EOS-utvalget til å stole på?Torstein Dahle finner det svært merkelig at EOS-utvalget, som er Stortingets kontrollorgan av de hemmelige tjenestene, ikke fant noe av interesse da de besøkte FOST på Jørstadmoen i 2007.

- De sier i sin egen rapport at de foretok en inspeksjon på Jørstadmoen i 2007, uten å finne noe alarmerende. Når utvalget besøker en avdeling og ikke finner «grunnlag for at utvalet skulle følgje opp noko», og den samme avdelingen to år senere blir etterforsket for ulovlig overvåking — da er det grunn til å stille en del store spørsmål ved hvor grundig EOS-utvalget arbeider, og om utvalgets rapporter og undersøkelser er til å stole på, sier Torstein Dahle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer