STORBESLAG: Tollerne beslagla 15 tonn marihuana fra den meksikanske sjåførens lastebil. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border Protection/NTB scanpix
STORBESLAG: Tollerne beslagla 15 tonn marihuana fra den meksikanske sjåførens lastebil. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border Protection/NTB scanpixVis mer

Her har grensevaktene beslaglagt marihuana verdt 145 millioner kroner

Tidenes nest største beslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grensevaktene ved Otay Mesa grensestasjon mellom Mexico og USA gjorde litt av et varp torsdag kveld.

I lastebilen, som frakta madrasser og puter, ble det funnet rundt 15 tonn marihuana, skriver La Times.

Dette er ifølge avisa det nest største smuglernarkobeslaget noensinne i USA, slått av et beslag i 2013 på over 16 tonn. Denne ukas beslag har ifølge amerikanske myndigheter en gateverdi på omkring 19 millioner dollar (165 millioner kroner).

Den 46 år gamle meksikanske trailersjåføren hadde tillatelse til å ta seg inn i USA, men ble kort tid etter funnet arrestert, skriver NBC.

Marihuanaen var fordelt på 1296 pakker, og gigantpartiet ble oppdaget etter at lastebilen ble skannet av grensevaktenes røntgenkameraer som oppdaget at ikke alt så ut som det skulle.

Madrasser var det få av i bilen, og bare et par var satt opp inntil veggen, og det var lett for vaktene å oppdage stoffet da de først hadde åpnet lastebilen.

- Jeg er veldig stolt av det arbeidet som vaktene våre gjør, sier direktør ved grensestasjonen på Otay Mesa, Rosa Hernandez, til La Times.