Her har han satt fyr på seg selv for å demonstrere mot Kina

Ble hyllet etterpå.

SKRIKER I SMERTE  : 27-åringen Jampa Yeshi har nettopp satt fyr på seg selv for å få oppmerksomhet rundt kampen om Tibets uavhengighet. Foto: AP
SKRIKER I SMERTE : 27-åringen Jampa Yeshi har nettopp satt fyr på seg selv for å få oppmerksomhet rundt kampen om Tibets uavhengighet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen på bildet, som er identifisert som eksil-tibetaneren Jampa Yeshi, satte fyr på seg selv under en demonstrasjon i Indias hovedstad New Dehli i dag.

Deretter sprang han skrikende forbi med-demonstrantenes podium, før han gikk i bakken. Nyhetbyrået AP melder at han var oppslukt i flammer i rundt to minutter før andre aktivister kom til og fikk slukket brannen med vann.

Mannen skal ha dynktet klærne med brennbar væske før han tent på seg selv. Han endte opp på sykehuset med brannskader på 98 prosent av kroppens hud. Tilstanden er kritisk.

Farlig trend Demonstrasjonen ble holdt i forbindelse med at Kinas president, Hu Jintao, besøker landet for å delta på et økonomimøte med flere andre land.

- Vi vet ikke hvordan dette gikk til, men vi verdsetter motet han viser, sier Tenzing Norsang, medlem av tibetanernes ungdomskongress til nyhetsbyrået.

Det er imidlertid ikke første gang tibetanere i eksil setter fyr på seg selv for å demonstrere mot Kinas politikk overfor Tibet. Striden bunner i tibetanernes ønske om selvstendighet.

Nærmere 30 slike protester har funnet sted i Kina og Tibet i løpet av det siste året, ifølge AP. Kina har kvittert med å beskylde Dalai Lama for å oppildne til demonstrasjonene, som Kinesiske myndigheter kaller en form for terrorisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer