Her har Hells Angels-presidenten møte med B-gjengprofilene

På disse unike bildene sitter Hells Angels-leder Ove Høyland ansikt til ansikt med B-gjengens Shahid Rasool (31). Politiet mener de to mafialignende miljøene samarbeider når pengene er store nok.

UVANLIG SYN: Her er Hells Angels-leder Ove Høyland (t.v), B-gjengprofil Shahid Rasool, en annen straffedømt B-gjengmann og et HA-medlem (37) fra Tromsø i gemyttlig samtale utendørs på Alnabru i Oslo. Politiet mener situasjonen illustrerer hvor uoversiktlige skillelinjene er i de norske kriminelle miljøene i dag. Foto: POLITIET
UVANLIG SYN: Her er Hells Angels-leder Ove Høyland (t.v), B-gjengprofil Shahid Rasool, en annen straffedømt B-gjengmann og et HA-medlem (37) fra Tromsø i gemyttlig samtale utendørs på Alnabru i Oslo. Politiet mener situasjonen illustrerer hvor uoversiktlige skillelinjene er i de norske kriminelle miljøene i dag. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips om de organiserte kriminelle miljøene? Send epost til hkl @dagbladet.no eller sms til 412 15 090 (direkte til journalisten).

(Dagbladet): Ulike «overenskomster» mellom B-gjengen og Hells Angels har de siste åra vært en del av ryktebørsen i Oslos underverden, men den oppsiktsvekkende samarbeidslinjen har fram til nå aldri blitt dokumentert offentlig.

Nå kan Dagbladet for første gang publisere politiets egne spaningsbilder tatt under et «toppmøte» mellom to straffedømte norskpakistanere og den beryktede mc-klubbens mest profilerte mann i Norge, Ove Høyland (50), president i Hells Angels MC Oslo.

Møtet skjedde 17. august 2011 i Oslo, utenfor en bensinstasjon på Alnabru like ved Hells Angels-hovedkvarteret.

B-gjengprofilen Shahid Rasool (31) hadde året i forveien kommet hjem til Norge etter å ha sittet fengslet i Brasil under mafiasaken mot Rasool-familien. Han dukket opp på møtestedet i en svart BMW sammen med en annen straffedømt B-gjengmann. Høyland hadde med seg et Hells Angels-medlem (37) fra Tromsø-avdelingen.

Ingen fikk med seg at de ble fotfulgt av politiets spanere, som ledd i en massiv, skjult etterforskning av flere av «englene» i regi av tromsøpolitiet. Den startet etter en razzia i HA-hovedkvarteret i Oslo et halvt år tidligere, der det sammen med 13 skytevåpen ble funnet amfetamin som ble koblet til HA-menn i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer