Redningsmann:  Janne Olsson og Catarina Lundberg reddet en elgkalv fra å drukne fredag. Foto: Privat
Redningsmann: Janne Olsson og Catarina Lundberg reddet en elgkalv fra å drukne fredag. Foto: PrivatVis mer

Her har Janne akkurat reddet den nyfødte elgen fra drukningsdøden

Kanopadler reddet kalv i siste øyeblikk i Nord-Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag var Janne Olsson og Catarina Lundberg ute på en kveldspadletur i den nordsvenske kommunen Stavaträsk.

Ute i elva oppdaget de to en elgkalv som svømte for harde livet, skriver Expressen.

Vel vitende om at moren kunne være i nærheten, men også klare over den sterke strømmen i vassdraget, bestemte kanopadlerne for å avvente situasjonen og filme den på avstand.

Så gikk hodet til elgen under. Da kastet Olsson og Lundberg fra seg kameraene og padlet alt de kunne.

- Jeg fikk tak i den akkurat da den virkelig begynte å synke. Så dro jeg den opp i båten og padlet den bort til land. Der lå den først helt stille, før den begynte å hoste vann, forteller Olsson om hendelsen.

Varmet elgen med egen skjorte Olsson oppdaget raskt at elgen var sterkt nedkjølt, og forsøkte først å finne noe å tørke den med, før han la sin egen skjorte rundt det lille dyret.

Expressen skriver at de to padlet bort til nærmeste bilvei. Der ringte de en venn som kom kjørende for å hente elgen, før turen bar rett hjem til hestefarmen Olsson og Lundberg driver sammen.

- Den veide ikke mer enn rundt ti kilo, og vi skjønte at den trengte mat. Derfor ringte vi en melkebonde for å få tak i råmelk fra ku, forteller Olsson om saken tidligere omtalt av avisa Norran.

Tok til seg melk Ifølge svensken var elgkalven i starten noe skeptisk til sine redningsmenn. Det gikk imidlertid raskt over.

Den tok etterhvert til seg melk, og når avskjeden omsider kom, var den lille elgen svært knyttet til Lundberg og Olsson.

- Da vi skulle kjøre den dit den er nå, måtte Catharina holde den tilbake i bilen fordi den ville fram til meg i førersetet, sier Janne Olsson som forteller at den lille elgen, som de kalte Helga, nå befinner seg i dyreparken Elgens Hus i Västerbotten-kommunen Bjurholm.

Var ikke ikke jente likevel Der kan driver Daniel Johansson fortelle at den har to jevnaldrende kalver og ti voksne elger som selskap.

- Den har også fått et navneskifte, sier Johansson muntert.

Han sier at Helga er en få dager gammel elgokse, og at den lille elgen nå er blitt omdøpt til Röjar-Ralf - en svensk oversettelse av navnet på hovedpersonen i Disney-filmen «Wreck-it Ralph».

- Röjar-Ralf er ved god helse. Nå kommer den til å være her hos oss i parken, sier Daniel Johansson om framtida til den lille elgen.