Her har krabba fått et skikkelig grep om oterens øye

- Det så ikke særlig godt ut.

AU!: Her har oteren fått en krabbe festet på øyet. Foto: André Sørlie
AU!: Her har oteren fått en krabbe festet på øyet. Foto: André SørlieVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krabbe er blant oterens livretter, men det er tydeligvis ikke alltid like lett å fange et dyr med klør.

Det fikk denne oteren erfare da dagens middag skulle fanges utenfor Ulvøya i Hitra kommune.

Krabba hadde nemlig festet et solid grep i oterens øye.

- Den dukket plutselig opp foran meg. Det så ikke særlig godt ut, sier André Sørlie (37) fra Rælingen til lokalavisa Hitra-Frøya.

Det var Sørlie som tok det uvanlige bildet av oteren med en krabbe festet til sitt venstre øye. 37-åringen er på ferie hos svigerforeldrene på Hitra. Til Dagbladet bekrefter han hendelsen og forteller at den virket desperat for å få den bort.

- Den var et stykke ute og jeg ventet for å se om den kom nærmere. Mens jeg satt og ventet dukket oteren plutselig opp noen meter foran meg. Jeg så med en gang at det var noe rart ved siden av hodet på den, men siden den svømte mot meg med hodet til siden, kunne jeg ikke se hva det var. Et par meter unna snur den på hodet og jeg fikk tatt dette bildet. Det så aldeles ikke godt ut og kan tenke meg at den var litt desperat etter å få den bort, forteller Sørlie til Dagbladet.

Sørlie vet ikke hvordan oter-dramaet endte.

- Den dykket igjen og ble borte for meg. Jeg klarte ikke å se hvor den dukket opp igjen, så man får jo håpe den klarte å bli kvitt krabba etterhvert. Naturen kan være brutal, men slike øyeblikk husker man godt, konstaterer Sørlie overfor Dagbladet.

Oteren lever først og fremst av fisk, krabber og kreps, samt frosk, ifølge SNL. Den spiser også fugl, spissmus og smågnagere.