- Her har man gått på autopilot

Høyre-politiker lite imponert etter Dagbladets avdekking av sikkerhetsglipp ved Stortinget.

GAPENDE SIKKERHETSHULL: I flere uker har det vært god plass for ei stor kassevogn til å komme inn på fortauet bak Stortingets sikkerhetsmur. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET.
GAPENDE SIKKERHETSHULL: I flere uker har det vært god plass for ei stor kassevogn til å komme inn på fortauet bak Stortingets sikkerhetsmur. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette burde vært undersøkt. Det er slapt og brudd på rutinene. Her har man gått på autopilot, man kan jo nesten se det på øyemål, sier Høyre-representant Arve Kambe som reaksjon på Dagbladets avsløring av et stort hull i sikkerhetsopplegget rundt Stortinget.

Opptil 260 centimeter Kambe uttalte seg engasjert (NRK-lenke) i diskusjonen rundt hvordan Stortinget skulle sikres etter 22. juli-angrepene, og er nå lite imponert etter Dagbladets målinger av sperringene rundt tinget.

En rekke blomsterpotter skal hindre eventuelle bombebiler i å parkere inntil parlamentsbygningen, men stedvis er det så stor åpning mellom dem - opptil 260 centimeter - at vanlige kassebiler uten problemer kan passere og hensettes på kritiske steder.

Lederen for Stortingets sikkerhetsseksjon, Berit Mauseth Michelet, uttaler etter avsløringen at rutinene skal bedres, og sier blomsterpottene - som av og til flyttes ved spesielle anledninger - ikke er blitt satt riktig på plass igjen. Representant Kambe merker seg dette.

- Alle som jobber på tinget, har et ansvar for å sjekke om alt er som det skal være. Dette er en nyttig påminnelse om å ta en kikk når man kommer på jobb, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer