Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her har man gått på autopilot

Høyre-politiker lite imponert etter Dagbladets avdekking av sikkerhetsglipp ved Stortinget.

GAPENDE SIKKERHETSHULL: I flere uker har det vært god plass for ei stor kassevogn til å komme inn på fortauet bak Stortingets sikkerhetsmur. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET.
GAPENDE SIKKERHETSHULL: I flere uker har det vært god plass for ei stor kassevogn til å komme inn på fortauet bak Stortingets sikkerhetsmur. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette burde vært undersøkt. Det er slapt og brudd på rutinene. Her har man gått på autopilot, man kan jo nesten se det på øyemål, sier Høyre-representant Arve Kambe som reaksjon på Dagbladets avsløring av et stort hull i sikkerhetsopplegget rundt Stortinget.

Opptil 260 centimeter Kambe uttalte seg engasjert (NRK-lenke) i diskusjonen rundt hvordan Stortinget skulle sikres etter 22. juli-angrepene, og er nå lite imponert etter Dagbladets målinger av sperringene rundt tinget.

En rekke blomsterpotter skal hindre eventuelle bombebiler i å parkere inntil parlamentsbygningen, men stedvis er det så stor åpning mellom dem - opptil 260 centimeter - at vanlige kassebiler uten problemer kan passere og hensettes på kritiske steder.

 TIRSDAG KL.16:  Hullet inn bak Stortingets sikkerhetsmur er tett til inn fra Karls Johans gate til fortauet. Også passasjen ved det øvre hjørnet mellom bomstolpen og treet er smalnet inn i løpet av dagen. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
TIRSDAG KL.16: Hullet inn bak Stortingets sikkerhetsmur er tett til inn fra Karls Johans gate til fortauet. Også passasjen ved det øvre hjørnet mellom bomstolpen og treet er smalnet inn i løpet av dagen. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Lederen for Stortingets sikkerhetsseksjon, Berit Mauseth Michelet, uttaler etter avsløringen at rutinene skal bedres, og sier blomsterpottene - som av og til flyttes ved spesielle anledninger - ikke er blitt satt riktig på plass igjen. Representant Kambe merker seg dette.

- Alle som jobber på tinget, har et ansvar for å sjekke om alt er som det skal være. Dette er en nyttig påminnelse om å ta en kikk når man kommer på jobb, sier han.

Føler seg trygg På tross av det avdekkede sikkerhetshullet understreker Høyre-representanten at han føler seg trygg i stortingsbygningen.

260 CENTIMETER: Det er god plass til ei stor kassevogn mellom treet og portstolpen til Akersgata og Stortingets bakre inngang rett til høyre. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET
260 CENTIMETER: Det er god plass til ei stor kassevogn mellom treet og portstolpen til Akersgata og Stortingets bakre inngang rett til høyre. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN / DAGBLADET Vis mer

- Mitt inntrykk er at alle føler seg trygge; sikkerheten på Stortinget er blitt betydelig bedre de siste åra. Men det er åpenbart rom for forbedring, sier han.

I løpet av dagen er åpningen mellom blomsterpottene gjort smalere på de utsatte stedene.

FØLER SEG TRYGG: Høyre-representant Arve Kambe er lite imponert over sikkerhetsglippen, men understreker at han i det daglige føler seg trygg på jobb på Stortinget. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
FØLER SEG TRYGG: Høyre-representant Arve Kambe er lite imponert over sikkerhetsglippen, men understreker at han i det daglige føler seg trygg på jobb på Stortinget. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media