Føtter skyller i land i Canada

Her har menneskeføtter skylt i land i over et tiår

Nå ber politiet om hjelp igjen.

HVEM EIER DEN? Politiet prøver å finne ut hvem som eier denne joggeskoen. Foto: Politiet i British Columbia
HVEM EIER DEN? Politiet prøver å finne ut hvem som eier denne joggeskoen. Foto: Politiet i British Columbia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå ber politiet om hjelp igjen. I september ble en avkappet fot funnet i en Nike-sko i vannkanten i den canadiske delstaten British Columbia. Men politiet har fortsatt ikke lykkes i å finne ut hvor den kommer fra eller hvem den tilhører. Politiet sier ifølge ABC News at DNA-en ikke matcher med noe som er meldt savnet i området.

I British Columbia sørvest i Canada har det gjennom et tiår skylt menneskeføtter i land.

Dette var det femtende tilfellet siden 2007. Alle hadde på seg en sko, og mesteparten tilhørte menn. I ti av tilfellene er sakene satt i forbindelse med savnet-saker, mens de resterende fem fortsatt er et mysterium.

Mysterium

Dagbladet omtalte fotfunnene i provinsen British Columbia allerede i mars 2008. Den gang var tre høyreføtter funnet på forskjellige øyer i Georgiasundet mellom Vancouverøya og byen.

Men denne gangen er ikke politiet redde for at det kan ha skjedd noe kriminelt.

HVEM TILHØRER DE? Disse skoene satt på fem føtter som skylte i land i Canada i 2008. Foto: AP/CAnadian Press/Darryl Dyck
HVEM TILHØRER DE? Disse skoene satt på fem føtter som skylte i land i Canada i 2008. Foto: AP/CAnadian Press/Darryl Dyck Vis mer

- Vi ser ingen indikasjon på det, sier Andy Watson, talsmann for politiet i British Columbia.

- Noen ganger er det naturlige dødsfall, selvmord eller uhell, sier han.

Ifølge DNA-testene stammer nevnte fot til en mann som er yngre enn 50. Ellers står politiet med få spor.

Politiet har uttalt at det ikke trenger å være sånn at funnene knyttes til noen alvorlige forbrytelser. Siden 2007 har en mengde teorier florert om hvor føttene kan komme fra. Patologene kommer til at ingen av føttene viser tegn på vold.

Forklaring?

Noen mener de kommer fra mennesker som har mistet livet i naturkatastrofer eller i fly- eller båtulykker på sjøen. Andre mener det er organisert kriminalitet eller en seriemorder som står bak.

Spøkefugler har også forsøkt å helle bensin på bålet ved å legge skjeletter fra hundeføtter i løpesko og etterlatt dem på stranda.

Men det kan også ha en naturlig forklaring:

De siste årene har joggesko blitt stadig lettere, med luftige materialer, som kan gjøre at de flyter opp enklere enn før. Og at føtter løsner fra kroppene, kan være en naturlig del av forråtningsprosessen.

Etter det tredje funnet i 2008 forklarte havforsker Curtis Ebbermeyer, med spesialkompetanse på flytende objekter, følgende overfor nyhetsbyrået AP:

- Joggesko flyter bra, og beskytter samtidig den døde kroppdelen; på et lik er det som regel det ubeskyttede hodet som brekker av først, de beskyttede kroppsdelene går sist, sa forskeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer