Her har paret sex mens de kjører på motorveien

- Man bør holde seg av veien om behovet blir for stort, sier Ole Høiby i UP, som har hørt om lignende episoder på norske veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å ha sex samtidig som man kjører bil regnes ikke for å være en veldig god idé, uansett hvor travelt man har det.

Det stoppet likevel ikke et par i en minivan fra å hygge seg mens de kjørte langs Eisenhower expressway, vest for Chicago.

- Jeg vil se henne ri igjen I bilen ved siden av sitter et annet par, hvor den mannlige passasjeren filmer episoden med sin mobil.

- Kjører du forbi igjen? Jeg titter ikke, men får det definitivt på tape, sier han.

Se video av hendelsen øverst i saken.

Den kvinnelige sjåføren virker derimot en smule mer entusiastisk, og utbryter:

- Jeg vil se at hun rir på ham igjen.

Ikke forenlig oppførsel Politioverbetjent i Utrykningspolitiet (UP), Ole Høiby, synes ikke oppførsel som vist i videoen er forenlig med forsvarlig oppførsel i trafikken.

Han understreker at alle typer aktiviteter man foretar seg samtidig med at man kjører bil utgjør en risiko.

- Det gjelder uansett om man drikker kaffe, snakker i mobiltelefon, fikler med duppeditter eller foretar seg andre aktiviteter i kombinasjon med kjøring.

Opplevd lignende i Norge Høiby husker selv en episode fra påsken 2006 mellom Akershus og Buskerud, hvor en UP-patrulje lå bak en bil de syntes kjørte mistenkelig.

- Den vinglet frem og tilbake, så patruljen bestemte seg for å stoppe den. Da fant politibetjentene ut at de to i bilen hadde hatt en het hendelse mens de kjørte.

Høiby forteller at den type oppførsel vil føre til bot eller beslagleggelse av førerkort.

- Man bør heller gjøre det utenfor veien om behovet blir for stort.

UFORSVARLIG: Politioverbetjent i UP, Ole Høiby, oppfordrer folk til å vente med andre aktiviteter når de kjører. Foto: Politiet.no
UFORSVARLIG: Politioverbetjent i UP, Ole Høiby, oppfordrer folk til å vente med andre aktiviteter når de kjører. Foto: Politiet.no Vis mer