SPERRET BILEN: Da Per Otto Røng forsto at det var hans egen, stjålne bil som sto parkert i en stikkvei i Nittedal, sperret han bilen inne og ringte politiet. Foto: Privat
SPERRET BILEN: Da Per Otto Røng forsto at det var hans egen, stjålne bil som sto parkert i en stikkvei i Nittedal, sperret han bilen inne og ringte politiet. Foto: PrivatVis mer

Her har Per Otto (69) tilfeldig funnet sin stjålne bil - langt fra allfarvei, på et sted han aldri har vært før

Sperret bilen inne og ringte politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Otto Røng (69) fra Snarøya fikk frastjålet sin Mercedes fra et bilverksted på Fornebu den 3. april.

Tre uker seinere fant han den igjen da han tilfeldigvis skulle innom en potensiell kunde. Dette var etter forespørsel av en golfkollega hvor datter og svigersønn hadde et hus som skulle males i nærheten av Nittedal.  

- Jeg har levd i 70 år, og aldri vært borti noe liknende, sier Per Otto Røng til Dagbladet, som først fortalte den utrolige historien til Budstikka.

Ble stjålet fra verkstedet Da politiet ringte 69-åringen og fortalte at Mercedesen var stjålet fra verkstedet, trodde han først det var en dårlig og alt for sein 1. april-spøk.

Røng befant seg da på golf-ferie med 12 kamerater, og bilen var satt inn på verkstedet ettersom 69-åringen skulle selge den.  

- Den var ryddet, taksert og var klar for salg, og verkstedet skulle bare rette på en liten skade. Jeg hadde allerede bestilt en ny bil som jeg skulle hente når jeg kom hjem, sier han til Dagbladet.  

Den nye bilen hentet Røng fredag 25. april. Samme dag tilbød noen av golf-vennene hans ham å bli med til Nittedal for å golfe.  

- Jeg har aldri spilt på den banen i Nittedal før, presiserer 69-åringen og fortsetter:  

- I forbindelse med golfrunden kjørte jeg innom huset til datteren hans, for å se på det før det skulle males. Hennes hus lå i en stikkvei oppi dalen, langt fra allfarvei. Da vi parkerte påpekte kameraten min som hadde golfet med meg den dagen at det sto en Mercedes - helt lik den jeg hadde fått frastjålet - foran nabohuset. Kameraten min sa da på fleip: «Der står bilen din», hvorpå jeg svarte «Haha, ja, det finnes hundrevis av slike».

Kjente igjen skiltene Røng forteller at han på dette tidspunktet trodde bilen hans for lengst var ute av landet.  

På vei fra huset kommenterte kameraten at det var BS-skilter på bilen som sto foran nabohuset, som var det det samme som Røng hadde på sin bil.

- Da stoppet vi for moro skyld. Også viste det seg at det var min stjålne bil som sto der - langt oppi skogen på et sted jeg aldri før har vært.  

- Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Hårene reiste seg på armene, og jeg tenkte «dette er ikke mulig», fortsetter 69-åringen.

Sperret bilen inne De to kameratene sperret den stjålne Mercedesen inne med sin egen bil og ringte politiet.  

KJENTE IGJEN SKILTENE: - Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Hårene reiste seg på armene, og jeg tenkte «dette er ikke mulig», sier Per Otto Røng om øyeblikket da han skjønte at det faktisk var hans bil han hadde funnet. Foto: Privat
KJENTE IGJEN SKILTENE: - Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Hårene reiste seg på armene, og jeg tenkte «dette er ikke mulig», sier Per Otto Røng om øyeblikket da han skjønte at det faktisk var hans bil han hadde funnet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fortalte om bilen som var meldt stjålet, at vi hadde funnet den, og sperret den inne.  

Noen minutter etter så de to at en mann kom ut av nabohuset.  

- Kort tid etter det ringte politiet og fortalte at de hadde pågrepet en mann, og at han hadde Mercedes-nøklene mine i lomma.  

Siden Røng hadde planlagt å selge bilen, visste han også nøyaktig hvor langt den hadde kjørt da han satte den inn på verkstedet. I løpet av de tre ukene bilen var stjålet hadde den kjørt ytterligere 1800 kilometer.  

- Inne i bilen fant vi parkeringslapper fra flere steder, så det kan se ut som han har kosa seg og brukt bilen som sin egen. Det lå også en kjetting der som min kamerat tok bilde av, sier Røng.

Politiet bekrefter I tillegg til at Røngs bil ble stjålet fra verkstedet, ble også en Porsche stjålet. Også denne har kommet til rette etter at politiet så raskt fikk tak i tyven.  

Overfor Budstikka bekrefter Morten Johannesen ved Romerike politidistrikt Per Otto Røngs historie.  

- Vi har funnet begge bilene og pågrepet en person ved hjelp av den ene eieren. Saken er nå oversendt Asker og Bærum politidistrikt for etterforskning, sa Johannesen til Budstikka lørdag.

KJETTING: Mercedesen hadde kjørt 1800 kilometer i de ukene den var meldt stjålet. I tillegg til en rekke kvitteringer, lå denne kjettingen i bilen da Per Otto Røng fant den igjen. Foto: Privat
KJETTING: Mercedesen hadde kjørt 1800 kilometer i de ukene den var meldt stjålet. I tillegg til en rekke kvitteringer, lå denne kjettingen i bilen da Per Otto Røng fant den igjen. Foto: Privat Vis mer