Her har rikingene samlet seg

652 millionærer på en bitte liten øy. Kartet viser hvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): På kartet over kan du se den geografiske fordelingen av landets 1000 største formuer, utfra årets ferske skattelister.

Det er en interessant oversikt fordi den viser hvor pengemakten er samlet i Norge. Ikke overraskende finnes de støste konsentrasjonene sørpå, med Trondheim, kystbeltet mellom Kristiansund og Ulstein på Nordvestlandet, Bergen, Oslo og Akershus på topp.

Nordpå er det langt mellom toppmillionærene. Bare én sogner til regionshovedstaden Tromsø. Og den aller nordligste på lista over veldig rike nordmenn heter Arne Henrik Kristiansen og bor i Alta. Men man skal langt sørover for å finne øya med de feteste lommebøkene i landet.

PENGEMAKT: Nesøya i Asker kommune er trolig det stedet i Norge med mest pengemakt samlet på ett sted. 18 av landets 1000 mest formuende har sine postkasser på den omlag tre kvadratkilometer store øya i indre Oslofjord. Kartfoto: Google.
PENGEMAKT: Nesøya i Asker kommune er trolig det stedet i Norge med mest pengemakt samlet på ett sted. 18 av landets 1000 mest formuende har sine postkasser på den omlag tre kvadratkilometer store øya i indre Oslofjord. Kartfoto: Google. Vis mer

Nesøya i Asker kommune er trolig det stedet i Norge med mest pengemakt samlet på ett sted. 18 av landets 1000 mest formuende har sine postkasser på den omlag tre kvadratkilometer store øya i indre Oslofjord.

Tilsammen forvalter de 18 en felles formue på mer enn 8 milliarder kroner. Det er en økning siden fjorårets skatteliste, hvor de til sammen hadde en formue på 6,5 milliarder kroner.

Men de er slett ikke alene om å være rike på øya. 652 av Nesøyas omlag 4700 innbyggere har millionformuer. Og 270 nesøyinger er oppført med en inntekt på over millionen i fjor.

Kombinasjonen gjør også Nesøya til en gullgruve for skatteetaten og Asker kommune. De 84 første på listen betaler over millionen i skatt.

Rikest på øya er klesmilliardær Stein Marius Varner (44), tett etterfulgt av sine brødre Joakim (36) og Petter (47) Varner. Tilsammen forvalter Dressmann-brødrene en formue på 5.017.590.242 kroner, og betalte 56 millioner i skatt.

RIKESTE: Rikest på øya er klesmilliardær Stein Marius Varner (44), tett etterfulgt av sine brødre Joakim (36) og Petter (47) Varner. På bildet ser man Petter Varner. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET
RIKESTE: Rikest på øya er klesmilliardær Stein Marius Varner (44), tett etterfulgt av sine brødre Joakim (36) og Petter (47) Varner. På bildet ser man Petter Varner. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET Vis mer

Du kan selv søke i kartet for å se hvem fra formuetoppen som er nærmest ditt distrikt. Klikk på kandidatene for å få mer informasjon.

PÅ FORMUETOPPEN: Joakim Varner (36) er god for mer enn 1,5 milliarder. Foto: DAGBLADET
PÅ FORMUETOPPEN: Joakim Varner (36) er god for mer enn 1,5 milliarder. Foto: DAGBLADET Vis mer