TRØBBEL I TÅRNET: Om denne masten i Trondheim sender og mottar i dette øyeblikk, er uvisst. Men over hele landet er flere hundre basestasjoner i begge av landets mobilnett uten forbindelse og strøm.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TRØBBEL I TÅRNET: Om denne masten i Trondheim sender og mottar i dette øyeblikk, er uvisst. Men over hele landet er flere hundre basestasjoner i begge av landets mobilnett uten forbindelse og strøm.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Her har telenettet falt i kne

Får du ikke tak i slekt og venner? Her finner du områdene hvor mobil, fasttelefon og internett er nede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Post og Teletilsynet har bedt om en rapport rundt den manglende mobildekningen etter orkanens herjinger. PTS skriver i rapporten at situasjonen kommer som en følge av utfallene der utfallet av elektronisk kommunikasjon hovedsakelig er forårsaket av bortfall av kraft, og reservestrøm, på telefonsentraler og basestasjoner i aksessnettet.  

Håp i morgen Det meldes om at situasjonen fortsatt er ustabil, i den forstand at basestasjonene langs vestlandskysten fungerer tidvis ettersom strømforsyningen er ustabil.  

- Jeg tror at mobilnettet vil være på plass igjen utover dagen i morgen, når strømmen de fleste plasser er tilbake. Jeg kan ikke si noe med sikkerhet, men jeg vil anta at nå i kveld, er det under 300 basestasjoner som er ute av drift, sier Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen nå i kveld.    

Det er også meldt om fiberfeil hos Telenor og nå jobbes det med å se på muligheten for reservelegging av sambandene. Dette er med på å forsterke usikkerheten om situasjonen, melder Post og Teletilsynet.  

Telenor og TeliaSonera Norge (NetCom) melder om at det er vanskelig å drive feilretting, grunnet dårlig vær, stengte veier, sikkerhetshensyn og kommunikasjon med entreprenørstyrkene.

• Her er oversikten over basestasjoner i antall fordelt fylkesvis, som er ute av drift. Samt fasttelefon og bredbåndskunder uten kontakt med Telenor.