<strong>UNNSLAPP BOMBEN:</strong> Ti minutter før det smalt var Torild Næss kjempefornøyd med sitt livs maratonløp. Her har hun akkurat fått medlajen for sin gode innsats. Ti minutter senere var området forvandlet til et bombeområde. Hun og ektemann Eirik hadde heldigvis forlatt området da bombene smalt. det store bildet viser eksplosjonen av den andre bomba som eksploderte 12 sekunder etter den første. Foto: Privat / Dan Lampariello
UNNSLAPP BOMBEN: Ti minutter før det smalt var Torild Næss kjempefornøyd med sitt livs maratonløp. Her har hun akkurat fått medlajen for sin gode innsats. Ti minutter senere var området forvandlet til et bombeområde. Hun og ektemann Eirik hadde heldigvis forlatt området da bombene smalt. det store bildet viser eksplosjonen av den andre bomba som eksploderte 12 sekunder etter den første. Foto: Privat / Dan Lampariello Vis mer

Her har Torild (40) fått maratonmedaljen, ti minutter senere smalt det

Ekteparet Næss unnslapp Boston-bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Få siste nytt fra Boston i vårt Nyhetsstudio.

30 nordmenn var på deltakerlista til Boston maraton i går. To av dem var ekteparet Eirik (39) og Torild Næss (40) fra Oslo. De er i god behold og reiser hjem til Norge i kveld. Ekteparet forteller til Dagbladet at det er veldig rolig i Boston i dag. I går kveld ble folkefesten forvandlet til tragedie da bombene eksploderte i 14.50-tida.

- Det er veldig stille og en veldig trist stemning i byen i dag. Folk er vennlige som alltid, men det er en veldig rolig og trist stemning, sier Torild Næss.

Ti minutter Utenriksdepartementet opplyser at ikke de ikke har fått meldinger om noen skadde eller drepte nordmenn. Tre personer ble drept og minst 152 er skadd etter at to bomber eksploderte i målområdet i forbindelse med Boston maraton i går.

Torild Næss forteller at hun løp Boston maraton for første gang i går. Bombene smalt bare ti minutter etter at hun hadde fått medaljen.

- Jeg hadde mitt livs løp. Hadde jeg ikke hatt den formen jeg hadde ville jeg kommet mye senere i mål. Det er ekkelt å tenke på, sier hun til Dagbladet.

Hun anslår at bombene gikk av cirka tretti minutter etter at hun hadde passert mål.

<strong>TRIST STEMNING:</strong> Eirik Næss og kona Torild Næss forteller at det veldig stille og trist stemning i Boston i dag, dagen etter bombeangrepene. Her av Eirik Næss dagen før maratonen. Foto: Privat
TRIST STEMNING: Eirik Næss og kona Torild Næss forteller at det veldig stille og trist stemning i Boston i dag, dagen etter bombeangrepene. Her av Eirik Næss dagen før maratonen. Foto: Privat Vis mer

- Etter målgang er det mye man skal gjennom som drikkestasjon, medalje, oppmøtested for familien  der jeg skulle finne mannen min. Vi var nok på vei tilbake til hotellet da det smalt og vi fikk høre om eksplosjonene med en gang vi kom fram, sier hun.

På rommet Hun sier hun ble engstelig og forteller at hun fikk flashback til 22. juli og Norge.

- Jeg ble kjemperedd. De sa det kunne komme flere eksplosjoner. Vi ble bedt om å holde oss på rommet, sier hun.

Etterpå fikk ingen forlate rommet.

- Hotellet skrapet sammen det de hadde av mat slik at alle fikk noe å spise, sier Torild Næss, som forteller at hotellet, politiet og maratonarrangørene var veldig bra organisert da krisen oppsto.

- Alle ble bedt om å gå gjennom bildene sine og rapportere om de hadde sett noe mistenkelig, sier hun.
De forteller at de fikk raskt gitt beskjed til venner og familie om at de var i god behold.

I kveld lokal tid drar de hjem til Norge.

- Deler av byen er fortsatt sperret av. Vi tenker å reise et stykke utenfor for å shoppe litt før flyet går, sier hun.

Blogger fra Boston Også ekteparet Christopher og Turid Aalholm fra Bærum løp maratonen i går. De var tilbake på hotellet cirka 800 meter unna mållinja da de hørte smellene.

- Vi hørte noen smell, og sirener og ambulanser og helikoptre, forteller Christopher Aalholm.

Han forteller at det to minutter senere begynte å strømme inn med tekstmeldinger fra urolige venner. Han har også skrevet en blogg fra oppholdet i Boston.

«Den eller de som står bak skal ikke vinne!» er det siste han har skrevet.

<strong>FIKK BEKYMRA TEKSTMELDINGER:</strong> Christopher Aalholm sier det der rant inn bekymrede tekstemeldinger fra venner og kjente etter bombene. Bærum-mannen unnslapp bombene. Her etter målgang i går. Foto: Privat
FIKK BEKYMRA TEKSTMELDINGER: Christopher Aalholm sier det der rant inn bekymrede tekstemeldinger fra venner og kjente etter bombene. Bærum-mannen unnslapp bombene. Her etter målgang i går. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer