- HELT PÅ JORDET: - Vi har sikkert gjort feil, men å anklage oss for sosial dumping er helt på jordet, sier konsernsjef i RenoNorden, Svein Tore Aurland.
Dagbladet møtte ham og styreleder og deleier i renovasjonsgiganten Svein Morten Sørensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
- HELT PÅ JORDET: - Vi har sikkert gjort feil, men å anklage oss for sosial dumping er helt på jordet, sier konsernsjef i RenoNorden, Svein Tore Aurland. Dagbladet møtte ham og styreleder og deleier i renovasjonsgiganten Svein Morten Sørensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Her har vi sannsynligvis gjort en feil

RenoNorden lover nå å se om de kan hjelpe Edward Koszalka (73) som knuste foten da han jobbet for selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FROGNER(Dagbladet): - Å anklage oss for sosial dumping er helt på jordet, sier konsernsjef i RenoNorden, Svein Tore Aurland.

Dagbladet møtte ham og styreleder og deleier i renovasjonsgiganten Svein Sørensen til et intervju etter de grove anklagene mot selskapet de to siste ukene.

- Vi tar anklagene  personlig, sier konsernsjefen.

- Vederstyggelighet - Vi reagerer kraftig på anklagene om sosial dumping og vi kjenner oss ikke igjen anklagene som har kommet fram. For oss er sosial dumping en vederstyggelighet og vi stiller oss bak alle gode krefter i kampen mot dette. Hos oss jobber alle under de samme arbeidsvilkår uavhengig av nasjonalitet eller bakgrunn, og med lønnsvilkår som ligger godt over tariff. At vi systematisk skal ha utnyttet våre østeuropeiske ansatte er helt på jordet og faller derfor på sin egen urimelighet, sier Aurland, som sier de nå imøteser Arbeidstilsynets rapport.

Razzia mot RenoNorden Det var mandag i forrige uke Arbeidstilsynet og politiet aksjonerte mot RenoNorden etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven.

FIKK IKKE SYKEPENGER: - Det eneste jeg fikk var en flybillett hjem til Polen. Jeg burde gått rett til politiet. Nå sitter jeg igjen med ingenting, sier Edward Koszalka til Dagbladet. Foto: PRIVAT
FIKK IKKE SYKEPENGER: - Det eneste jeg fikk var en flybillett hjem til Polen. Jeg burde gått rett til politiet. Nå sitter jeg igjen med ingenting, sier Edward Koszalka til Dagbladet. Foto: PRIVAT Vis mer

Arbeidstilsynet har ennå ikke konkludert i saken, men de to siste ukene har Dagbladet gjengitt harde påstander fra tidligere RenoNorden-ansatte. Blant annet hevder tidligere RenoNorden-ansatte at de ikke mottok lønn og at de ble sendt hjem da de ble syke.

- I likhet med flere andre bransjer er vi avhengig av å rekruttere østeuropeiske ansatte. I 2008 var det 3000 ledige sjåførjobber i landet og vi var helt avhengig av å hente inn arbeidskraft utenfra for å kunne møte våre egne forpliktelser. Vi ser i likhet med samfunnet for øvrig at vi må hente inn arbeidskraft fra andre land i jobber som mange nordmenn har blitt for «fine» til utføre, sier Aurland.

Fikk knust foten Onsdag publiserte Dagbladet historien om søppeltømmer Edward Koszalka (73), som ble varig ufør etter at han ble overkjørt på jobb for RenoNorden. Arbeidsulykken ble aldri meldt fra til Arbeidstilsynet og Koszalka fikk heller aldri sykepenger fra selskapet.

- Vi har sagt hele tiden at vi ikke kommer til å kommentere personalsaker, men her skal jeg gjøre et unntak. Jeg har sjekket saken og her har vi sannsynligvis gjort en feil. Hvis det viser seg at vi har gjort noe galt skal vi gi ham et rettferdig økonomisk oppgjør, sier Aurland.

Avviser uverdig boforhold Når det gjelder anklagene om uverdig boforhold aviser Aurland dette på det sterkeste.

TRE ÅR SEINERE: Tre år etter arbeidsulykken sliter Edward Koszalka (73) fortsatt med venstrebeinet. Først etter 12 uker kunne to av skruene tas ut, mens den tredje må stå der for alltid. Foto: PRIVAT
TRE ÅR SEINERE: Tre år etter arbeidsulykken sliter Edward Koszalka (73) fortsatt med venstrebeinet. Først etter 12 uker kunne to av skruene tas ut, mens den tredje må stå der for alltid. Foto: PRIVAT Vis mer

- Mange av våre ansatte møter i likhet med andre grupper som studenter og andre innvandrere ofte stengte dører i leiemarkedet. Derfor har vi valgt å hjelpe dem med å få tak over hodet, sier konsernsjefen. Han forteller at 95 ansatte i dag har leieforhold gjennom selskapet. Husleien ligger mellom 2500 for en enkel hybel og 7000 kroner for en familieleilighet ifølge konsernsjefen.

- Dette er et arbeid vi gjerne skulle vært foruten. Samtidig vil jeg si at alle disse leieforholdene tåler dagens lys, sier Aurland.

- Første gang jeg hører dette I flere intervjuer med Dagbladet har tidligere og nåværende RenoNorden-ansatte hevdet at det har bodd opptil tre personer på hvert soverom i en av leilighetene. Samtidig skal de ha blitt trukket 3500 kroner i husleie.

- Det er første gang jeg hører denne påstanden og i så fall må det ha skjedd helt midlertidig, sier Aurland. Han viser til at boligen det er snakk om på Kløfta hadde en leilighet i andre etasje med fem soverom. Og at det var en leilighet — ikke et næringslokale. Han viser også til at selskapet ikke har full kostnadsinndekning på de leieforholdene de administrerer, og at de i 2009 hadde et direkte tap i størrelsesorden 250.000 i tillegg til en masse merarbeid..

HENTER HER: Over vises hvilke kommuner REnoNorden har kontrakter for henting av avfall i. Navnet på steder er kontorer. Hovedkontoret ligger i Sørum kommune. Grafikk: Nyhetsgrafikk
HENTER HER: Over vises hvilke kommuner REnoNorden har kontrakter for henting av avfall i. Navnet på steder er kontorer. Hovedkontoret ligger i Sørum kommune. Grafikk: Nyhetsgrafikk Vis mer

- Dette har vi ført et nøye regnskap på, sier Aurland.

Lavt sykefravær Konsernsjefen viser også til det lave sykefraværet i bedriften.

- Per 1. juli 2010 hadde vi et sykefravær på 5,4 prosent og et kortidsfravær på 1,8 prosent, sier Aurland. Han peker også på at de ikke hadde noen alvorlige arbeidsulykker i hele 2009.

Når det gjelder anklagene om ulovlig overtid sier styreleder Svein  Sørensen at det nesten ikke er overtid i bedriften.

AKSJONERTE: Mandag, for snart to uke siden, aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot et av Norges største renovasjonsselskap etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
AKSJONERTE: Mandag, for snart to uke siden, aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot et av Norges største renovasjonsselskap etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- De aller fleste jobber innenfor 37,5-timersuker. Rutene er godt kjent på forhånd og vi har ikke store variasjoner i arbeidstiden, sier Sørensen.

- Dumper ikke prisene Svein Sørensen aviser at de dumper prisene i anbudsprosessene.

- Vi vinner ikke anbud kun på pris, men også på de mer «myke» verdiene. Vi er ikke færre ansatte, men vi har en strammere kostnadskontroll, lite byråkrati og lavt sykefravær, sier Sørensen. Han peker også på at RenoNorden er Nordens eneste nisjebedrift som har spesialisert seg kun på henting av søppel.

- Dermed har vi god kostnadskontroll, sier Sørensen.

- Krevende lov Aurland sier at de har fokus på å sikre en god og ansvarlig drift av selskapet.

FORSVARER ARBEIDSGIVER: I et intervju med Romerikes Blad forsvarer hovedtillitsvalgt Suad Bejtovic (i midten) og 13 andre tillitsvalgte renovasjonsbedriften RenNorden mot anklager om sosial dumping. Foto: TOM GUSTAVSEN/ROMERIKES BLAD
FORSVARER ARBEIDSGIVER: I et intervju med Romerikes Blad forsvarer hovedtillitsvalgt Suad Bejtovic (i midten) og 13 andre tillitsvalgte renovasjonsbedriften RenNorden mot anklager om sosial dumping. Foto: TOM GUSTAVSEN/ROMERIKES BLAD Vis mer

- Vi har høyt fokus på å følge arbeidsmiljøloven og et godt og trygt arbeidsmiljø er høyt prioritert hos oss, sier Aurland.

- Kan det hende at dere har begått feil?

- Arbeidsmiljøloven er en krevende lov å følge  i ett og alt, og vi er også bare mennesker som av og til gjør feil. Dersom det viser seg at vi har mangler i våre systemer eller rutiner,  vil vi selvfølgelig rette opp i det. Men at vi systematisk skal ha utnyttet våre ansatte  — det er jeg helt sikker på at vi ikke har gjort. Vi tjener ikke en krone mer ved å ansette utenlandske arbeidstakere enn om de hadde vært norske, sier Aurland.

- Politisk spill Torsdag skrev Dagbladet om RenoNorden-ansatte og tillitsvalgte som gikk ut å forsvarte ledelsen.

- BAKER FOR SMED: 
- Etter at jeg har lest uttalelsene til Fagforbundet og Transportarbeiderforbundet er det nærliggende å tro vi er et offer for et politisk spill. Disse aktørene ønsker å stoppe offentlig anbud, men her retter de baker for smed, sier styreleder i RenoNorden, Svein Sørensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
- BAKER FOR SMED: - Etter at jeg har lest uttalelsene til Fagforbundet og Transportarbeiderforbundet er det nærliggende å tro vi er et offer for et politisk spill. Disse aktørene ønsker å stoppe offentlig anbud, men her retter de baker for smed, sier styreleder i RenoNorden, Svein Sørensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer

- Avslutningsvis må jeg få lov å legge til at jeg er imponert over våre tillitsvalgte som på vegne av de ansatte og på eget initiativ har kommet ut i media med sin opplevelse av hvordan det er å jobbe hos oss.  Det gjør meg både stolt og ydmyk, sier Aurland.

- Hvorfor tror dere disse beskyldningene kommer?

- Etter at jeg har lest uttalelsene til Fagforbundet og Transportarbeiderforbundet er det nærliggende å tro vi er et offer for et politisk spill. Disse aktørene ønsker å stoppe offentlig anbud, men her retter de baker for smed, sier Sørensen.

MYKE VERDIER: - Vi vinner ikke anbud kun på pris, men også på de mer «myke» verdiene. Vi er ikke færre ansatte, men vi har en strammere kostnadskontroll, lite byråkrati og lavt sykefravær, sier styreleder i RenoNorden, Svein Sørensen (t.h.). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
MYKE VERDIER: - Vi vinner ikke anbud kun på pris, men også på de mer «myke» verdiene. Vi er ikke færre ansatte, men vi har en strammere kostnadskontroll, lite byråkrati og lavt sykefravær, sier styreleder i RenoNorden, Svein Sørensen (t.h.). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
TRENGER FOLK FRA ØST: - I likhet med flere andre bransjer er vi avhengig av å rekruttere østeuropeiske ansatte. I 2008 var det 3000 ledige sjåførjobber i landet og vi var helt avhengig av å hente inn arbeidskraft utenfra for å kunne møte våre egne forpliktelser. Vi ser i likhet med samfunnet for øvrig at vi må hente inn arbeidskraft fra andre land i jobber som mange nordmenn har blitt for «fine» til utføre, sier Svein Tore Aurland. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
TRENGER FOLK FRA ØST: - I likhet med flere andre bransjer er vi avhengig av å rekruttere østeuropeiske ansatte. I 2008 var det 3000 ledige sjåførjobber i landet og vi var helt avhengig av å hente inn arbeidskraft utenfra for å kunne møte våre egne forpliktelser. Vi ser i likhet med samfunnet for øvrig at vi må hente inn arbeidskraft fra andre land i jobber som mange nordmenn har blitt for «fine» til utføre, sier Svein Tore Aurland. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
KREVENDE LOV: - Arbeidsmiljøloven er en krevende lov å følge  i ett og alt, og vi er også bare mennesker som av og til gjør feil. Dersom det viser seg at vi har mangler i våre systemer eller rutiner,  vil vi selvfølgelig rette opp i det. Men at vi systematisk skal ha utnyttet våre ansatte — det er jeg helt sikker på at vi ikke har gjort. Vi tjener ikke en krone mer ved å ansette utenlandske arbeidstakere enn om de hadde vært norske, sier Svein Tore Aurland (t.h.). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
KREVENDE LOV: - Arbeidsmiljøloven er en krevende lov å følge i ett og alt, og vi er også bare mennesker som av og til gjør feil. Dersom det viser seg at vi har mangler i våre systemer eller rutiner, vil vi selvfølgelig rette opp i det. Men at vi systematisk skal ha utnyttet våre ansatte — det er jeg helt sikker på at vi ikke har gjort. Vi tjener ikke en krone mer ved å ansette utenlandske arbeidstakere enn om de hadde vært norske, sier Svein Tore Aurland (t.h.). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer