VIND: Slik er utsikten fra plattformen Statfjord B i Nordsjøen i dag. Vinden har en toppfart på 189 km/t. Foto: Jonas Rød
VIND: Slik er utsikten fra plattformen Statfjord B i Nordsjøen i dag. Vinden har en toppfart på 189 km/t. Foto: Jonas RødVis mer

Her har vinden en toppfart på 189 km/t

«Dagmar» herjer rundt oljeplattformen Statfjord B i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du møtt «Dagmar» eller «Cato»? Send dine uværsbilder til 2400@db.no eller mms til 2400

(Dagbladet): «Dagmar» er ventet å treffe deler av Vestlandet rundt klokka 19 i dag. Ute på Statfjordfeltet i Nordsjøen har vinden allerede en maksfart på 190 km/t. De som jobber ute på plattformene har fått forbud mot å bevege seg ute på plattformen.

- Statfjord B er en betongplattform med fire skaft med en vekt på 210 100 tonn festet i jordskorpen, men når det er så store krefter som dette i sving så vugger plattformen en god del. Du merker det veldig godt, sier Jonas Rød, som jobber på Statfjord B.

- Vi følger med på værmeldingene der vi har installasjoner. Det viktigste for oss er å ivareta sikkerheten til de som jobber der ute, sier Inger Lise Rettedal, informasjonssjef i Statoil, til Dagbladet.

Hun forteller at bare en av Statoils plattformer har nedbemannet i påvente av uværet.

STATFJORD: Her ligger Statfjordfeltet. Foto: Statoil
STATFJORD: Her ligger Statfjordfeltet. Foto: Statoil Vis mer

- På fredag ble det tatt en avgjørelse om nedbemanning på plattformen Visund, som også ligger i Nordsjøen, på grunn av det varslede været. Det betyr at vi bare har det personalet vi må ha der ute nå, sier Rettedal.

Det at personalet ikke skal bevege seg ute er i henhold til prosedyrene for plattformene i dårlig vær.

- Alt der ute skal foregå i henhold til prosedyrene, sikkerheten kommer først, sier hun.

Tidligere i ettermiddag traff «Dagmar» fartøyet MS Volstad Supplier med voldsom kraft i Nordsjøen, det kan du se i videoen over saken.

NABOEN: Fra Statfjord B kan man såvidt skimte Statfjord A i uværet. Foto: Jonas Rød
NABOEN: Fra Statfjord B kan man såvidt skimte Statfjord A i uværet. Foto: Jonas Rød Vis mer