Her har volden blitt dagligdags

Flere drept i narkokrigen i Mexico enn i krigssonene i Afghanistan og Irak i 2010.

LIKEGYLDIG: For innbyggerne i Mexico har lik i gatene blitt mer og mer vanlig. Her spiser de taco, mens et lik ligger like i nærheten. Foto: 
Reuters/Francisco Gonzalez Bolon/Expreso/Scanpix
LIKEGYLDIG: For innbyggerne i Mexico har lik i gatene blitt mer og mer vanlig. Her spiser de taco, mens et lik ligger like i nærheten. Foto: Reuters/Francisco Gonzalez Bolon/Expreso/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2010 ble 10 461 drept i Afghanistan, ifølge Reuters. FN melder at minst 2412 av dem var sivile. I samme periode ble 3605 drept i Irak, ifølge en oversikt nyhetsbyrået AFP har laget.

Samtidig ble over 12 000 personer drept i narkotikakrigen i Mexico.

Regjeringsadvokat Arturo Chavez Chavez opplyste på et frokostmøte med reportere at 12 465 hadde blitt drept fra januar til november. Totalt er 30 196 personer drept siden Mexico startet offensiven mot narkokartellene startet i 2006, ifølge hans tall.

Men ifølge LA Times er estimatet undervurdert, og viser til tall fra meksikansk etterretning på over 32 000 drepte. Uansett gjør det 2010 til det voldeligste året siden narkotikakrigen startet.

- Har klart å ta toppene - Det er en viss usikkerhet om tallene. Det er ingen offisielle tall, og mye er basert på hva pressen har skrevet og det kan være vanskelig å vite hva som er et nakrodrap og ikke, sier Latin-Amerika-ekspert og førsteamanuensis Benedicte Bull ved Senter for Utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo og leder Norsk nettverk for Latin-Amerikaforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer