Her hedres ofrene fra regjeringskvartalet

Bombehunder har gjennomsøkt området før kransenedleggelsen.

ÅRSDAGEN: Kranser fra kongen og regjeringen klare til et års markeringen  i regjeringskvartalet etter 22 juli terroren.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ÅRSDAGEN: Kranser fra kongen og regjeringen klare til et års markeringen i regjeringskvartalet etter 22 juli terroren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hele det offisielle Norge kommer når det skal legges ned kran i regjeringskvartalet der åtte mennesker ble drept i bombeangrepet 22. juli for et år siden.

Storstilt Blant annet skal kongen, dronningen, kronprinsen og kronprinsessen skal være med på kransenedleggelsen.Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil holde en tale etter kransenedleggelsen.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV), fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) og Venstre-leder Trine Skei Grande og AUF-leder Eskil Pedersen er også til stede.

Kransenedleggelsen fant sted mellom høyblokka og Akersgata. Mange kom til regjeringskvartalet med egne blomster. De er tydelig preget av alvor. Det er så stille at alt en hører er lavmelt prat og og lyden av fotouløsere.

- Kjærligheten er evig Statsministeren talte my om de etterlatte i sin tale etter kransenedleggelsen.

- I ett år har barn gått den tunge veien for å sørge over sin mor eller far. Fedre eller mødre har grått over sine elskede barn ved den tomme sengen. Og tusenvis av andre har følt savn eller fortvilelse. Det har i sannhet vært et tungt år. Ikke en dag har gått uten at tragedien har fylt den offentlige samtalen, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer