Her henger en kåt vær fem meter over bakken

- Han fant vel ut at han ville ha seg søye.

IKKE VÆR DAG: Væren dinglet etter hornet fem meter over bakken på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy. Foto: Marita Vestersjø Landsnes
IKKE VÆR DAG: Væren dinglet etter hornet fem meter over bakken på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy. Foto: Marita Vestersjø Landsnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien Landsnes på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy ble i går vitne til det de kaller en værdensnyhet; væren på gården dinglet etter hornet, fem meter over bakken, festet til en vaier.

Forklaringa på det bisarre synet er enkel. Dyret beiter til vanlig i en svært bratt skråning. I bunnen står en påle som blir stabilisert av nevnte vaier, som igjen er festet øverst i bakken.

- Så han har greid å hekte fast det høyre hornet i vaieren på toppen, og ikke vært i stand til å komme seg av. Deretter har han fått panikk, mistet fotfestet og bevegd seg lenger ut over skråningen, sier Geir Landsnes til Dagbladet.

Dette er ikke værdagskost, opplyser Landsnes. Familien har sin egen teori om hvorfor dyret gikk ut på stram line: Det er nemlig lenge siden han «fikk seg noe».

- Han fant vel ut at han ville ha seg søye, koste hva det koste vil, humrer Landsnes.

En gruppe tyske turister ble det værfaste dyrets redning, ifølge Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- De fikk et tau rundt det andre hornet. Så dro de væren tilbake til toppen av skråningen og fikk hektet ham av. Han hang vel der i en halvtimes tid, sier Landsnes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer