Her henger en kåt vær fem meter over bakken

- Han fant vel ut at han ville ha seg søye.

IKKE VÆR DAG: Væren dinglet etter hornet fem meter over bakken på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy. Foto: Marita Vestersjø Landsnes
IKKE VÆR DAG: Væren dinglet etter hornet fem meter over bakken på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy. Foto: Marita Vestersjø LandsnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien Landsnes på Helgøy i Rogalands-kommunen Finnøy ble i går vitne til det de kaller en værdensnyhet; væren på gården dinglet etter hornet, fem meter over bakken, festet til en vaier.

Forklaringa på det bisarre synet er enkel. Dyret beiter til vanlig i en svært bratt skråning. I bunnen står en påle som blir stabilisert av nevnte vaier, som igjen er festet øverst i bakken.

- Så han har greid å hekte fast det høyre hornet i vaieren på toppen, og ikke vært i stand til å komme seg av. Deretter har han fått panikk, mistet fotfestet og bevegd seg lenger ut over skråningen, sier Geir Landsnes til Dagbladet.

Dette er ikke værdagskost, opplyser Landsnes. Familien har sin egen teori om hvorfor dyret gikk ut på stram line: Det er nemlig lenge siden han «fikk seg noe».

- Han fant vel ut at han ville ha seg søye, koste hva det koste vil, humrer Landsnes.

En gruppe tyske turister ble det værfaste dyrets redning, ifølge Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- De fikk et tau rundt det andre hornet. Så dro de væren tilbake til toppen av skråningen og fikk hektet ham av. Han hang vel der i en halvtimes tid, sier Landsnes til Dagbladet.

Været var heldigvis godt, og trass den luftige turen så lever dyret nå i beste velgående. Vaieren vil imidlertid bli sikret for å unngå repriser i framtida, får Dagbladet opplyst.

VÆRDENSNYHET: Geir Landsnes sier han aldri før har sett maken. Foto: Marita Vestersjø Landsnes
VÆRDENSNYHET: Geir Landsnes sier han aldri før har sett maken. Foto: Marita Vestersjø Landsnes Vis mer