Her henger hesten etter bakbeina - fortsatt i live

Dyremishandling avslørt på video. ADVARSEL - sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To slaktere fikk sparken etter at de mishandlet hester før de tok livet av dem. Flere av hestene var skadet og syke i lang tid før de ble avlivet.

Dyremishandlingen ble avslørt da dyrevernorganisasjonen Hillside fanget det hele på video under åtte ukers etterforskning av slakteriet, ifølge Daily Mail.

Skrekkelige bilder Hestene blir plassert så tett sammen at de blir tvunget til å stå halvveis oppå hverandre. Andre hester blir slått av jernstenger og tau for at de skal samles tett i små bur - opptil tre stykker samtidig.

Videoen viser en hest som henger opp-ned og våkner i sjokk over at den er bundet med bakbeina til taket.

- Dette er totalt respektløst overfor velferden til dyrene. De skal ikke bli skutt foran hverandre på denne måten, sier Wendy Valentine, grunnlegger av organisasjonen Hillside.

De to slakterne jobbet ved Red Lion slakteri ved Nantwich i Cheshire i England og hestekjøttet er ment for det europeiske markedet, ifølge The Guardian

Mistet lisensen Det engelske mattilsynet «Food Standards Agency» er sjokkert over behandlingen hestene fikk og sørget for å inndra lisensen til begge slakterne umiddelbart.

- Vi tar dyrevelferd på alvor og vi vil alltid etterforske og ta grep når vi ser brudd på reglementet, sier Craig Kirby ved Food Standards Agency.

- Vanskelig å separere hestene Red Lion sier i en uttalelse til Sky News at de følger retningslinjer når det gjelder dyrevelferd og helse.

- Tilfellet som ble avslørt i videoen er ikke etter vår norm, men en isolert hendelse, er noe av uttalelsene fra firmaet.

- Jeg er enig i at hester skal gå én og én inn i slakterområdet, og i hvert fall ikke tre om gangen. Men små hester og ponnier som har levd sammen i  flere år er vanskelig å separere. Hesteelskere burde forstå det, sier den ene slakteren som ble avslørt på videoen.

STERKE BILDER: Her skal én av de to slakterne til å skyte en hest i hodet, foran andre hester. Til høyre henger en levende hest fra taket. Foto: Hillside
STERKE BILDER: Her skal én av de to slakterne til å skyte en hest i hodet, foran andre hester. Til høyre henger en levende hest fra taket. Foto: Hillside Vis mer