Her henger Muhammed

I en liten gate i det sørlige Teheran henger bildet av profeten Muhammed som ung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN (Dagbladet.no): - Der er Muhammed! Der er Muhammed, sier taxisjåføren energisk.

Han stopper bilen i den trange gata i den sørlige delen av Irans hovedstad, Teheran. Sjåføren spør så om vi vil se nærmere på - og ta bilde - av hans hellige profet.

Situasjonen fant sted i forrige uke. Akkurat mens sinnet og raseriet over Muhammed-karikaturene var på sitt høyeste i det sjiamuslimske Iran.

- Det er første gang jeg ser et bilde av Muhammed. Mener ikke mange muslimer at det både er galt og forbudt å trykke bilder av profeten, lurer jeg.

Taxisjåføren smiler og ler. Rister på hodet.

- Nesten alle muslimer i Iran har et bilde av vår hellige profet på veggen. Det er jo helt naturlig. Vi hedrer og ærer ham, og synes det er fint å ha ham hengende på hedersplass i våre hjem, sier vår taxisjåfør i Teheran.

Ikke direkte forbud

Mens Muhammed-karikatur-debatten herjet som verst, hørtes stadig ordet «bildeforbud». Men det finnes ikke noe klart bildeforbud i Koranen. Det er basert på tolkninger av islams hellige skrifter, skriver forskeren Ingvild Flaskerud ifølge Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer