INGEN NÅDE: De 15 soldatene fra Frontier Corps-styrken til Pakistan er lenket sammen med håndjern. Her står de og venter på sin død. Foto: AFP/Scanpix
INGEN NÅDE: De 15 soldatene fra Frontier Corps-styrken til Pakistan er lenket sammen med håndjern. Her står de og venter på sin død. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Her henretter Taliban for åpent kamera

Skrekkvideo viser 15 pakistanske soldater som ble kidnappet, lenket sammen med håndjern - og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skrekkvideoen slippes på et strategisk svært betent tidspunkt - etter at samtaler mellom den pakistanske hæren og Taliban har gått i stå.

De 15 soldatene som blir skutt i videoen tilhører Frontier Corps-styrken i det pakistanske forsvaret, en paramilitær styrke som har vært svært sentral i kampen mot opprørere i Pakistans ødemark.

Frontier Corps-kommandant Majeed Khan Marwat sier til nyhetsbyrået AFP at han har sett videoen, og at soldatene hans døde som martyrer.

Lenket sammen Soldatene som blir drept for åpent kamera ble kidnappet i forrige måned.

De har vært holdt i Talibans fangenskap fram til sin død - men det nøyaktige tidspunktet for henrettelsene er ikke kjent.

De femten soldatene er lenket sammen med håndjern - og dermed kjenner hver enkelt at naboen blir drept. Når en død soldat faller om følger håndjernene etter i bevegelsen, og nabosoldaten får en forsmak på døden.

Tar hevn - Tolv av våre kamerater ble beleiret og drept i Khyber-passet, sier Taliban-soldaten i videoen.

- For å ta hevn vil vi drepe disse mennene. Vi advarer med dette regjeringen i Pakistan om at hvis ikke drapene på våre venner tar en slutt, vil dette bli deres alles skjebne.

- Vi vil krysse alle grenser for å ta blodhevn, synger Taliban i videoen, ifølge Reuters.

VISER DRAP: Videoen offentliggjøres på et svært dårlig tidspunkt for Pakistan, da samtaler med Taliban nettopp har falt sammen. Foto: AFP/Scanpix
VISER DRAP: Videoen offentliggjøres på et svært dårlig tidspunkt for Pakistan, da samtaler med Taliban nettopp har falt sammen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

I videoen beskriver en av soldatene hvordan Taliban angrep leiren deres:

Kidnappet Taliban-styrker drepte portvakta, før de bevæpnet med raketter bandt Frontier Corps-soldatene på hendene, tvang dem inn i en bil og forsvant.

Videoen antas å være spilt inn ved den lille byen Shawa i Nord-Waziristan, ikke langt fra grensa til Afghanistan.

Taliban-soldatene tilhører pakistansk Taliban - TTP. Opprørsgruppa er definert som terrorgruppe både av USA, Canada og Storbritannia.

Gruppa står sammen med afghansk Taliban og al-Qaida i kampen mot regjeringshæren i Pakistan og Afghanistan, og Vestens tilstedeværelse i regionen. 

KIDNAPPET: De pakistanske soldatene ble kidnappet i leiren sin, og tatt med ut i marka for å dø. Foto: AFP/Scanpix
KIDNAPPET: De pakistanske soldatene ble kidnappet i leiren sin, og tatt med ut i marka for å dø. Foto: AFP/Scanpix Vis mer