- Her henter britene spiondata fra en falsk stein

Russland anklager Storbritannia for spionasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved hjelp av en falsk stein proppfull av avansert teknologi og radiosender, skal britiske spioner ha lastet opp og ned hemmelig informasjon på en fortauskant i Moskva.

I går kom russisk TV med avsløringen, og viste oppsiktsvekkende bilder av steinen, samt overvåkingsklipp der flere angivelige britiske diplomater laster opp hemmelig informasjon fra steinen.

Diplomater på film

TV-programmet på den statsdrevne kanalen Rossija hevder at bilder fra skjult kamera viser fire navngitte ansatte ved den britiske ambassaden og en russer som går bort til steinen. En mann blir filmet mens han bærer steinen med seg. Opptakene skal være fra i fjor høst.

I programmet blir det også påstått at britene finansierer og samarbeider med russiske ikke-statlige bistands- og forvaltningsorganisasjoner (NGO-er) som jobber med menneskerettigheter og sivilt samfunn.

Russland har nylig lagt strenge restriksjoner på disse organisasjonene.

Bekrefter spionpåstandene

Russlands sikkerhetstjeneste, FSB, bekrefter i dag påstandene framsatt i TV-programmet, og anklager Storbritannia for spionasje i Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer