Her henter de ut de to omkomne klatrerne

- Meningsfylt å redde kompisene, sier venn fra redningsgruppa.

HELIKOPTER: De to omkomne ble i dag hentet ut med helikopter fra Kjerag i Lysefjorden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
HELIKOPTER: De to omkomne ble i dag hentet ut med helikopter fra Kjerag i Lysefjorden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJERAG/OSLO (Dagbladet): I går måtte aksjonen for å hente ut de to omkomne klatrerne avsluttes på grunn av været, men aksjonen ble satt i gang igjen i 9-tiden i dag.

- Forferdelig Redningsgruppa som i går begynte arbeidet for å få ned de omkomne besto stort sett av kompiser av de døde.

- Det var helt forferdelig tragisk og det som har skjedd er jo helt for jævlig. Det er kompisene våre. Men midt oppi den meninsløse tragedien, virker det meninsfylt å være med på dette, sier Sindre Bø i Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) til Dagbladet.

Han holdt oppsyn med selve operasjonen fra et helikopter.

Stor pågang - Alle som deltok kjente dem og noen var nære venner av dem. Jeg tror alle syntes det var en viktig jobb å gjøre. Det føles riktig og viktig å være med på operasjonen slik at omkomne kommer ned og familiene får vite hva som har skjedd, sier Bø.

Han forteller at det aldri har vært større pågang på redningsgruppa for å få være med å hente dem ut.

- Vi tok med ekstra mange slik at ingen følte seg utelatt. Det er jo dessuten mentalt utfordrende og det gjør strekt inntrykk, så da var det godt med god backup, sier Bø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer