Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her henter de ut de to omkomne klatrerne

- Meningsfylt å redde kompisene, sier venn fra redningsgruppa.

HELIKOPTER: De to omkomne ble i dag hentet ut med helikopter fra Kjerag i Lysefjorden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
HELIKOPTER: De to omkomne ble i dag hentet ut med helikopter fra Kjerag i Lysefjorden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KJERAG/OSLO (Dagbladet): I går måtte aksjonen for å hente ut de to omkomne klatrerne avsluttes på grunn av været, men aksjonen ble satt i gang igjen i 9-tiden i dag.

- Forferdelig Redningsgruppa som i går begynte arbeidet for å få ned de omkomne besto stort sett av kompiser av de døde.

- Det var helt forferdelig tragisk og det som har skjedd er jo helt for jævlig. Det er kompisene våre. Men midt oppi den meninsløse tragedien, virker det meninsfylt å være med på dette, sier Sindre Bø i Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) til Dagbladet.

Han holdt oppsyn med selve operasjonen fra et helikopter.

Stor pågang - Alle som deltok kjente dem og noen var nære venner av dem. Jeg tror alle syntes det var en viktig jobb å gjøre. Det føles riktig og viktig å være med på operasjonen slik at omkomne kommer ned og familiene får vite hva som har skjedd, sier Bø.

Han forteller at det aldri har vært større pågang på redningsgruppa for å få være med å hente dem ut.

- Vi tok med ekstra mange slik at ingen følte seg utelatt. Det er jo dessuten mentalt utfordrende og det gjør strekt inntrykk, så da var det godt med god backup, sier Bø.

Klatreeliten De omkomne hadde vært på tur siden tirsdag og ble meldt savnet da de ikke kom hjem som planlagt og ikke kunne nås på telefon. Hovedredningssentralen sendte ut et SeaKing-helikopter i 13-tiden i går, og de to klatrerne ble funnet i 14-tiden og konstatert omkommet.

De hadde fortalt venner at de planla å klatre en ny rute, slik de hadde gjort flere ganger før. Av folk i klatremiljøet blir de beskrevet som i den norske eliten av klatrere.

- Det finnes ikke mer erfarne og flinkere klatrere i Norge. De er absolutt i eliten, Sier Bø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling