Her henter Geir sønnen (10) hjem med makt

Hyret private spesialagenter til risikabel aksjon i Spania, hadde filmteam på slep.

DRAMATISK: Her tar Geir tak i sin tiårige sønn for å føre ham tilbake til Norge. Guttens ledsager (i grønn skjorte) prøver å hindre Geir, men blir sekundet etterpå fysisk hindret av spesialagenten Pelle (t.v.). I hvit skjorte Geirs bror Erik. Foto: FRA DOKUMENTAREN «BORTFØRT» / NOVEMBERFILM / TV 2
DRAMATISK: Her tar Geir tak i sin tiårige sønn for å føre ham tilbake til Norge. Guttens ledsager (i grønn skjorte) prøver å hindre Geir, men blir sekundet etterpå fysisk hindret av spesialagenten Pelle (t.v.). I hvit skjorte Geirs bror Erik. Foto: FRA DOKUMENTAREN «BORTFØRT» / NOVEMBERFILM / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like før klokka 09 i den spanske turistbyen Albir. Fire menn sitter dypt konsentrert i en bil parkert et stykke unna den norske skolen i byen. Så kommer en liten gutt med ransel på ryggen gående, fulgt av en mann med barnevogn.

Mennene åpner bildørene, og nå skjer alt fort: Den ene går resolutt bort og tar tak i gutten. Mannen med barnevogna setter seg til motverge og griper også tak i ham, men blir overmannet av en av de andre mennene fra bilen. I kaoset velter vogna.

Rop og skrik høres mens gutten raskt blir ført inn i bilen, som straks kjører fra stedet og blir borte.

Agenter Episoden fant sted 27. september i fjor, og var en aksjon iscenesatt av Geir (34), den nå elleveårige guttens far. Sammen med to «agenter» fra et privat sikkerhetsselskap dro han til Spania for å hente sønnen hjem.

- Jeg var på randen av sammenbrudd av nervøsitet, sier Geir til Dagbladet om minuttene før han og agentene gikk til aksjon.

- Det var mer dramatisk enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Men jeg kunne ikke gjort det annerledes, sier 34-åringen.

I kveld sendes dokumentaren «Bortført» på TV 2. Dette er første gang et norsk TV-team har fått være med på planleggingen og gjennomføringen av en såkalt hjemhenting av et norsk barn som er blitt bortført til utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer