Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her hentet han pistolen

OSLO/LILLESTRØM (Dagbladet): Her foran Svarttjern borettslag på Romsås i Oslo fikk den drapssiktede 22-åringen fredag kveld overrakt pistolen som ble stjålet i Fredrikstad. I går pågrep politiet enda en 22-åring i Oslo og siktet ham for våpentyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet intervjuet den drapssiktede 22-åringen fredag, ble han bedt om å dokumentere at han tilhørte et kriminelt miljø - slik han påsto.

Han ringte da i mobiltelefonen og sa:

- Pingla... Lille pingle... Fyll magasinet på pistolen, ta på deg finlandshette og møt meg ved bommen. Jeg ringer deg igjen to minutter før jeg kommer.

På 30- 40 meters avstand observerte Dagbladet en mannsperson med kaps som overrakte pistolen til den drapssiktede.

Politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politidistrikt ville i går ikke bekrefte om denne personen kan være identisk med 22-åringen som er pågrepet og siktet for våpentyveriet i Fredrikstad.

- Jeg vil ikke kommentere detaljer i saken, sa Letnes da han var i Nydalen i Oslo i går i forbindelse med «Etterlyst»-sendingen på TV3.

Nekter

Den våpensiktede 22-åringen skal etter det Dagbladet erfarer kunne knyttes til hendelsene drapsnatta på grunn av sin bruk av mobiltelefon. Det er en sentral polititeori at flere gjerningsmenn var sammen om å drepe drosjesjåfør Thomas Knutsen (24).

Den sist pågrepne er ikke siktet for drapet.

- Min klient nekter for å ha noe med våpentyveriet å gjøre, sier 22-åringens forsvarer, advokat Sigmund Øien.

- Nittedal stasjon

Den drapssiktede satt i avhør i går. Han skal ha endret på sin forklaring om hvor han fysisk befant seg i Nittedal drapsnatta, forrige onsdag. Nå hevder han at han befant seg ved Nittedal stasjon, noen hundre meter i luftlinje fra åstedet i drapsveien.
Utskrifter fra teleselskapene peker mot at mannen befant seg i dette området.

- 22-åringen står på den forklaring om sin befatning med den drepte drosjesjåføren Thomas Knutsen som han ga Dagbladet før han ble arrestert, sier den drapssiktedes forsvarer, advokat Morten Kjensli, til Dagbladet.

- Ikke min

Etter det Dagbladet erfarer, har den drapssiktede 22-åringen overfor kriminalpolitiet navngitt en person som hadde pistolen som han lot seg avbilde med i Dagbladet.

- Jeg har aldri hatt det våpenet, hevder 22-åringen.
Advokat Kjensli hadde i går formiddag et en og en halv time langt møte med den drapssiktede 22-åringen på Politihuset i Lillestrøm. Dette var første gang forsvareren traff klienten.

- Han virket fattet og rolig etter det som har skjedd de siste dagene, og nekter enhver befatning med drosjedrapet i Nittedal, sier Kjensli.

22-åringen ble først siktet for det omtalte våpentyveriet. Ifølge Kjensli nekter 22-åringen enhver befatning med den saken, og har påkjært fengslingskjennelse til lagmannsretten Oslo.

Dagbladet har fått opplyst at den drapssiktede 22-åringen skal være gjenkjent i butikken hvor våpnene ble stjålet - før tyveriet skjedde. Han skal ha vist interesse for samme våpen som ble stjålet.
Kjensli sier at han oppfatter arrestasjonen og siktelsen for våpentyveriet som en skinnmanøver fra politiets side, og at den egentlige hensikten var å få mannen i varetekt for drosjedrapet.

Lysegrønn Golf

Politiet har funnet en lysegrønn Golf av svært ny modell. Den drapssiktede 22-åringen har forklart til politiet at han brukte denne bilen i Nittedal drapsnatta.

- Den er funnet ved Nittedal. Mer enn det kan jeg ikke si, sier politiinspektør Letnes.

Politiet ønsker at publikum skal kontakte dem dersom de har observert den grønne Golfen mellom 02.00 og 05.00 drapsnatta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media