Influensasesong

Her herjer influensaen

Influensatypen som herjer i år er hardere og fører til flere dødsfall blant eldre enn fjorårets. Nå kan toppen være nådd. 

VIRUS: Influensaviruset som herjer i år er ekstra tøft for gammelt folk, mens det i fjor var unge som ble hardest rammet.  Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
NB! MODELLKLARERT
VIRUS: Influensaviruset som herjer i år er ekstra tøft for gammelt folk, mens det i fjor var unge som ble hardest rammet.  Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX NB! MODELLKLARERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere har hatt influensa på uvelkomment besøk til jul og nyttår - og for eldre personer er sykdommen ekstra tøff denne sesongen.

Så langt denne vinteren er det meldt om ti dødsfall i intensivavdelinger som følge av viruset, og tall fra Folkehelseinstituttet viser at det bare siden oktober i fjor har vært 1420 influensarelaterte sykehusinnleggelser.

Rammer eldre

Mens det i fjorårets sesong var svineinfluensaviruset A(H1N1) som dominerte, har årets utbrudd vært preget av influensaviruset A(H3N2).

- Dominansen av influensa A(H3N2) gjør at de eldre er særlig utsatt denne sesongen, og har større risiko for å bli mer alvorlig syke. Derfor ser vi at det er ekstra mange eldre som er innlagt på sykehus, sier lege Karine Nordstrand ved Folkehelseinstituttets influensa-avdeling til Dagbladet.

Blant annet ved hjelp av legevakter, laboratorier, sykehus og intensivavdelinger overvåker de forekomsten av influensa hvert år. I år startet influensasesongen uvanlig tidlig, allerede i uke 49.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer