Her hevder Al-Qaida-gruppe at de styrter amerikansk helikopter

Men USA benekter at opprørerne stadig tar i bruk mer avanserte våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdag denne uken ble sju amerikanere drept da et amerikansk militærhelikopter styrtet nordvest for Bagdad. Minst seks amerikanske helikoptre har styrtet siden 20.januar, og det har blitt spekulert i om det har blitt tatt i bruk nye og avanserte våpen i de seneste angrepene.

Nå har en al-Qaida-tilknyttet gruppe lagt ut en internett-video som hevder å vise hvordan det ble skutt ned med noe som ser ut som en rakett, skriver nyhetsbyrået AP.

Vanskelig å se rakett

Det amerikanske militæret har avvist at CH-46 Sea Knight-helikopteret ble skutt ned, og forklart at styrten skyldtes mekaniske problemer. Men en anonym myndighetsperson som nyhetsbyrået AP har hatt kontakt med, uttalte at «videoen ser ut til å være ekte».

Videoen dukket opp på et forum der islamistiske militante ofte legger ut meldinger, og er lagt ut av en gruppe som kaller seg The Islamic State in Iraq. De har også tatt på seg ansvaret for å ha skutt ned to andre helikoptre, der til sammen 14 amerikanere ble drept.

Videoen på to minutter viser et helikopter som ser ut til å være av typen Sea Knight, et to-rotordrevet helikopter som er marineinfanteriets versjon av troppetransporthelikopteret Chinook. Et objekt med en røykstripe etter seg sees på himmelen i nærheten, og helikopteret bryter ut i flammer og røyk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer